Što borbeni sindikalist Stipić zamjera Plenkoviću: U svakoj izjavi premijer nas ponizi, a to nas motivira

Što borbeni sindikalist Stipić zamjera Plenkoviću: U svakoj izjavi premijer nas ponizi, a to nas motivira

Predsjednik Sindikata Preporod Željko Stipić u RTL Danasu govorio je o najavljenom za ponedjeljak  prosvjedu prosvjetnih djelatnika “Hrvatska mora bolje” na Trgu bana Jelačića i o nastavku štrajka u osnovnim i srednjim školama.

“Očekujem da će Trg biti pretijesan za sve koji će doći. Neće to biti samo naši članovi nego i oni koji nisu članovi, a koji su, uostalom, s nama bili i u štrajku. Bit će tu roditelja, zabrinutih građana i naših učenika. Bit će tu svi oni koji znaju da se u ponedjeljak na Trgu događa prava stvar”, kazao je Stipić.

Komentirao je i izjavu premijera Andreja Plenkovića koji je rekao da je štrajk prosvjetara “orkestriran”. “U svakoj izjavi premijer nas prvo ponizi, a onda nas dodatno motivira. Kao da radi u prilog ovom štrajku jer povezivati nas s bilo kakvim političkim grupacijama ili oporbom ili pretendentima na vlast je stvarno smiješno”, rekao je Stipić.

Na pitanje što je u petak na sastanku u Vladi i u nedjelju u telefonskim konzultacijama s Vladom ponuđeno sindikatima Stipić je kazao da ne zna.

“Ne znam ni što je u petak ponuđeno, znam da danas nitko nije konzultirao Sindikat Preporod. Uostalom, nas nisu niti pozvali na taj sastanak u petak. Očekujem da je to bio konstruktivan sastanak i da smo se približili rješenju. No, zadnju će reći naši članovi i zaposlenici u školama jer su se svi sindikati obvezali, ma kakva ponuda bila, ona ide na provjeru u škole”, kazao je Stipić i dodao kako nije bitno što bi njega zadovoljilo nego je bitno što će zadovoljiti više od 60.000 zaposlenih u školama.

“Oni, osobito nakon mjesec dana štrajka, sigurno očekuju da se ispune oni zahtjevi koji su postavljeni na početku”, kazao je Stipić te dodao da ne odustaju od svojih zahtjeva.

“Ma taman posla! Ne odustajemo od svojih zahtjeva sve dok u sinergiji štrajka i prosvjeda ne dođemo do svog cilja”, kazao je Stipić i dodao kako će u utorak sigurno biti štrajka.  “Što će biti dalje ovisit će o tome hoće li premijer shvatiti sve što se događa i koliko će ta ponuda, s kojom će se izaći pred sindikate, biti ponuda koja će zadovoljiti sve naše članove i zaposlenike u osnovnim i srednjim školama”, kazao je Stipić.

Foto: Danijel Kasap/Hina