Što je Bandićeva nasljednica rekla o Nataliji Prici i Kaliniću: Pavle je moj prijatelj, ali…

Što je Bandićeva nasljednica rekla o Nataliji Prici i Kaliniću: Pavle je moj prijatelj, ali…

Jelena Pavičić Vukičević kandidatkinja je stranke Bandić Milan 365 – stranke rada i solidarnosti za zagrebačku gradonačelnicu.

Kako misli ostati u gradonačelničkoj fotelji i nastaviti upravljati glavnim gradom s Jelenom Pavičić Vukićević u RTL-u Danas razgovarala je Damira Gregoret.

Rekli ste da nećete ići u utrku, jeste li prelomili ili su Vas slomili?

“Prelomila sam, rekla sam to od srca, stvarno u trenucima tuge. Evo, protekla dva tjedna primila sam toliko poruka i poziva podrške, čvjek se treba zapitati nije li došlo vrijeme? Motivirana sam jako”, rekla je Jelena Pavičić Vukičević.

Dugo ste u politici, najviše ste pratili put Milana Bandića. Hoćete li biti Bandić nakon Bandića?

“On je ne samo meni, nego mnogim ljudima otvorio vrata, morala sam biti lojalna. 2020. godina donijela je mnoge izazove, moramo se referirati na tu činjenicu. Urbana obnova Zagreba je moja okosnica. Ono što neću raditi drugačije od njega je to što ću nastaviti sve socijalne programe. Drugačije ću raditi: otvoriti procese odlučivanja – mi ćemo za svaki projekt pitati građane kakav je njihov stav. Građani su prioritet. Puno smo o tome razgovarali, proteklih godina više- sada su se stvorile digitalne pretpotstavke da možemo uključiti građane”

Neke ljude ste pozvali da se sami smjene, a neke da ćete vi smijeniti?

“Na dnevnom redu skupštine nalazi se razrješenje u Maksimiru, a bivšem ravnatelju je donesena zabrana prilaska. Pametnije je, to svima poručujem koji su na pozicijama, da odu, nego da ovako završi. U ponedjeljak će biti formalno smijenjen”.

“U gradskoj skupštini je 3000,  u Holdingu 7800 je zaposlenih. U ZET-u je 3800 djelatnika, vozači većinom.

Smatram da grad ne bi mogao funkcionirati bez toliko zaposlenih – svaki čovjek mora imati priliku dati svoj maksimum na poslu”.

Svi koji su na legalan način zaposleni u Holdingu ne moraju su bojati, rekli ste, – ima li ilegalno zaposlenih?

“Zapošljava se sustavom sistematizacije, nitko se ne mora bojati.”

Moglo li se financijski bolje upravljati gradom? Dug je 2 milijarde.

“Mogli smo ne graditi škole i vrtiće, ali smo odlučili suprotno. Tu se rađaju djeca. Mi smo likvidni, što se tiče gubitka mi smo bili u obvezi kako napraviti plan kako ćemo pokrivati dugove. Oslanjat ćmo se na fondove EU”.

‘Bit će iznenađenja’

” Pavle Kalinić je moj prijatelj, on je sjajan zaposlenik”, rekla je vezano uz nadolazeće izbore.

Ostali kandidati?

“Bit će iznenađenja, vjerujte mi. Nismo razgovarali o tome hoće li na listi biti Natalija Prica. Tek danas sam prihvatila kandidaturu. Ona je s nama od početka, od 2015. godine, predsjednica je stranačke mladeži. Dobro surađujemo”.

Moguće koalicije? Filipović kao HDZ-ov kandidat –  vidite li se u suradnji?

“Svi koji žele prisustvovati gradnji boljeg Zagreba s nama – mogu, ali moram reći da mi je žao da zbog izborne kampanje odustajemo od projekata koji su financirani od strane EU. To je neoprostivo”.