Za sada je poznat identitet četvero uhićenih i svi su HDZ-ovci: Oglasio se i Plenković

Za sada je poznat identitet četvero uhićenih i svi su HDZ-ovci: Oglasio se i Plenković

Premijer Andrej Plenković je u Intervjuu tjedna Media servisa komentirao današnja uhićenja.

– Ja znam o tome onoliko koliko je javnost obavijestila policija. U svakom slučaju, riječ je o akciji koja je plod neovisnog i samostalnog djelovanja pravosudnih i policijskih tijela, kako i treba biti. Politika naše Vlade, mene osobno i Hrvatske demokratske zajednice je stalna, kontinuirana i beskompromisna borba protiv korupcije.

– Ukoliko u ovim istragama se pokaže da je netko učinio neko kazneno djelo za to treba odgovarati, bez obzira na ime i prezime i bez obzira na stranačku pripadnost. Nema nedodirljivih i naša poruka je jasna: dosta je korupcije – poručio je premijer Andrej Plenković.

Podsjetimo, u akciji policije i USKOK-a uz predsjednika uprave Hrvatskih šuma uhićena je državna tajnica Ministarstva uprave i bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac. Kako neslužbeno doznajemo, u akciji je ‘palo’ više od deset ljudi, a neki od njih ne žive u Hrvatskoj. Uhićeni su zbog sumnje u trgovanje utjecajem te zbog zlouporabe položaja i ovlasti.

Podsjetimo,  jutros su uhićeni predsjednik uprave Hrvatskih šuma, Krunoslav Jakupčić (HDZ), državna tajnica u Ministarstvu uprave te bivša kninska gradonačelnica Josipa Rimac(HDZ), HDZ-ova načelnica Gračaca Nataša Turbić,  tajnica kabineta Ministarstva poljoprivrede HDZ-ova Ružica Njavro.

Foto: Zvonimir Kuhtić/Hina