Što Mojmira Pastorčić hoće poručiti u patetičnom komentaru: Ona potiče dolazak ilegalnih migranata, a to je kažnjivo

Što Mojmira Pastorčić hoće poručiti u patetičnom komentaru: Ona potiče dolazak ilegalnih migranata, a to je kažnjivo

Uzalud se sva sila nevladinih udruga koja u Europi izvještava o nasilju hrvatskih policajaca nada da će barem netko izaći i hrabro reći kako stvari stoje

Izvidi, izvještaji, šok, zabrinutost. I tako svaki put. Ali nakon toga, kao i uvijek, dogodit će se – ništa. Evo i zašto, ističe Mojmira Pastorčić u svom komentaru na RTL-u.

Sinoć je ovdje u studiju gost bio Zoran Ničeno, šef graničnih policajaca i ponavljao da  “hrvatska policija ne mlati nikoga”. Isti taj Ničeno u istom ovom studiju bio je 2018. godine nakon što se tada pojavila neka slična snimka i identično je govorio “Policija ne mlati. Nema zapovijedi da se tuku mgranti…”

I tada je Bruxelles izrazio olfo zabinutost i to je bilo to. Istražilo se nije ništa.

Niti jedan EU lider ni na jednom od tisuću sastanaka u zadnjih 5 godina nije konfrotirao Andreja Plenkovića i rekao mu “Slušaj, Andrej ovo što radite dole, to nije u redu”.

A neće ni sada. I to zato jer nisu zabrinuti.

Europa je zatvorila granice, Europa ne želi da joj dođu migranti, Europa želi da Hrvatska na sve moguće načine zaštiti vanjsku granicu Unije, samo ne želi javno reći – da, da, napravite što god treba – nego se šuta prešutno. 

I lakše je vjerovati da su hrvatski policajci fašistoidni manijaci koji mlate migrante u slobodno vrijeme – nego vjerovati da je Europa danas Donald Trump – samo neće javno reći da, gradimo zid i ne želimo migrante, nego će tajno reći – zaustavite ih pod svaku cijenu.

Uzalud se sva sila nevladinih udruga koja u Europi izvještava o nasilju hrvatskih policajaca nada da će barem netko izaći i hrabro reći kako stvari stoje.

Kao u legendarnoj sceni iz filma Malo dobrih ljudi kada Jack Nicholson prizna da postoji Code Red, zaključuje Mojmira Pastorčić.

Foto: Screenshot/RTL

Facebook Comments