Strani mediji pokopali sljemensku utrku: Gdje vam je razum. Ovo je preopasno

Strani mediji pokopali sljemensku utrku: Gdje vam je razum. Ovo je preopasno

Muški slalom za Svjetski kup na zagrebačkom Sljemenu je otkazan zbog loših uvjeta na stazi. Mnogi skijaši smatraju da se nije ni trebalo pokušati voziti, jer je bilo preopasno.

Podsjećamo, utrka se prvotno trebala održati u srijedu, ali zbog stanja snježne podloge u donjem dijelu staze bila je na pragu otkaza. No, organizatori su uspjeli odgoditi utrku za četvrtak. No, ni tada nije bilo sreće,javlja N1.

Prvu vožnju odvozilo je 19 skijaša, ali nakon toga je odlučeno da su uvjeti takvi da ne dozvoljavaju nastavak utrke.

Austrijski novinari pišu o kaosu u Zagrebu, kako su uvjeti bili daleko od poštenih i da su bili opasni za same skijaše. Staza je nekoliko puta tretirana vodom i soli, a rezultat svega su bile duboke rupe.

Austrijski Kronen Zeitung piše da skijaši ne razumiju zašto se utrka uopće pokušala održati.

‘Na mjestima se vidjela trava. Upadneš u rupu od pola metra, što je zapravo opasno. Snijeg je bio potpuno mrtav’, dodao je još jedan Austrijanac Mario Matt.

Slično je to vidio njihov sunarodnjak Fabio Gstrein: ‘Ako nakon svakog drugog skijaša mora biti pauza od pet minuta, jer moraju postavljati kolce i krpati rupe, onda ne bi završili s prvom vožnjom do 21 sat.’

‘Padina je bila nepristupačna. Pitam se gdje vam je razum kad tako riskirate naše zdravlje’, izjavio je švicarski predstavnik Luca Aerni, prenosi Tportal.

Nažalost, na Sljemenu je ozljedu gležnja zadobio Francuz Victor Muffat Jeandet, propustit će Zimske olimpijske igre.

Na slici: Vedran Pavlek

Foto: Hina