Strašna tragedija na Grobniku: Smrtno stradao hrvatski sudac

Strašna tragedija na Grobniku: Smrtno stradao hrvatski sudac

Na međunarodnoj utrci Nagrada Hrvatske 2022 na automotodromu Grobnik – smrtno je stradao sudac. Natjecateljski automobil udario je punom brzinom u zaštitnu ogradu iza koje je bilo jedno od sudačkih mjesta. Vozilo je udarilo dvoje sudaca, muškarca i ženu.

– Još uvijek nema službenih informacija o tome kako se nesreća dogodila i što ju je uzrokovalo jer očevid traje. Neslužbeno – nagađa se o pijesku na stazi. Potvrđen je identitet stradalog – riječ je o domaćem licenciranom sucu, članu Autokluba Rijeka koji je jučer nažalost podlegao teškim ozljedama nakon naleta vozila na njega u sušačkoj bolnici, javila je s automotodroma Grobnik Danijela Minić.

S njim je bila i njegova kolegica, također članica Autokluba Rijeka, koja je lakše ozlijeđena i puštena kući.

Nesreća se dogodila na tzv. zagrebačkom zavoju, vozač koji je sudjelovao u nesreći je poljski državljanin, potvrdio je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosport Hrvatskog auto i karting saveza, javlja HRT.

– Nažalost došlo je do nesreće u kojoj je smrtno stradao naš licencirani sportski sudac. U ovom trenutku ne mogu ništa dalje reći osim činjenice da sportski organi i policija kao i zdravstveni organi utvrđuju sve relevantne činjenice, taj posao je pri kraju i tek pri utvrđivanju svih činjenica moći ćemo se obratiti javnosti. Napominjem da je da je HAKS izrazio sućut obitelji, izjavio je Dragan Serden, predsjednik Odbora za autosportove HAKS-a.

Inače, uvjeti su bili dobri, sunčano vrijeme, preglednost, ali velika toplina.

HAK se oglasio priopćenjem u kojem izražava najdublju sućut. Odlukom njihove sportske komisije, utrka je odgođena.

Sudionici natjecanja iz 15 zemalja zaprepašteni situacijom.

– Najprije sam mislio da je riječ o kvaru na stražnjoj gumi, a nakon što sam više puta pogledao snimku, uočio sam kako je moguće da je staza bila prljava i da je na izlazu iz lijevog zavoja automobil velikom brzinom počeo kliziti prema ogradi, kazao je Max Liguori, član talijanskog tima.

Organizatori odbacuju nagađanja o tome ili da je na stazi bilo pijeska.

– Uvjeti na stazi jučer osim vrlo visokih temperatura bili su odlični, rekao bih savršeni za vožnju, visoke temperature, jasno, kažemo da su opasne za zdravlje međutim nisu sigurno uzrokom ovakve nesreće, poručuje Dragan Serden.

Foto: HRT