STRAŠNO: Srpska policija potvrdila. Mala Danka je bila živa, a onda su je zadavili i bacili u deponij

STRAŠNO: Srpska policija potvrdila. Mala Danka je bila živa, a onda su je zadavili i bacili u deponij

Srđan Janković i Dejan Dragijević ubili su malu Danku Ilić (2), a posljednje otkriće iz istrage zaprepastilo je javnost. Načelnik Sektora kriminalističke policije Ninoslav Cmolić ispričao je za Informer jezive detalje zločina koji je potresao Srbiju. Nakon što su dvojica muškaraca automobilom udarila dvogodišnjakinju, pomislili su da je mrtva te su njezino tijelo stavili u gepek. Ipak, kako tvrdi Cmolić, djevojčica je bila živa, a u jednom trenutku se probudila.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Poznati redatelj Dalibor Matanić: Pijan i drogiran sam uznemiravao kolegice. Kajem se. Sada sam na odvikavanju

‘Prema njihovim izjavama, prestali su mokriti u blizini kuće. Kasnije, kada su nastavili, udarili su Danku, a zatim je stavili u prtljažnik. Na GPS-u je zabilježeno čudno kretanje njihovog vozila. Ne poklapaju im se priče o davljenju djeteta, jer se dijete probudilo u vožnji, a suvozač je zadavio Danku, a ne mogu se dogovoriti tko je davio. Kasnije su je bacili na deponij’, rekao je načelnik UKP-a, prenosi Tportal.

‘Dokazi se prikupljaju danonoćno. Jedan od ubojica ima blokadu i ne može se sjetiti gdje je ostavio tijelo. Činjenica je da se njihove priče slažu oko detalja udaraca, ali se razilaze oko samog ubojstva djeteta. Danka je bila u nesvijesti kad su je udarili autom, mislili su da je mrtva, pa su se čudili što se probudila, a jedan ju je udavio, a na kraju su se potukli oko tijela na deponiju’, rekao je Cmolić.

Prema pisanju Tanjuga, potraga za Dankinim tijelo u Banjskom polju kod Bora sinoć je zaustavljena zbog mraka. Danas bi se, navode, potraga mogla usmjeriti na selo Zlot odakle je jedan od osumnjičenika za ubojstvo.

Deponij na lokalnom Starobanjskom putu nije jedini koja se pretražuje, javila je iz Banjskog polja reporterka N1 televizije. Navela je da je potraga proširena i na deponij u Majdanpeku. Provjerava se mogućnost da je jedan od osumnjičenika premjestio Dankino tijelo na drugu lokaciju dva dana nakon što je djevojčica stradala u prometnoj nesreći.

Bojana Otović Pjanović iz MUP-a Srbije objasnila je zašto je policiji bilo sumnjivo vozilo ‘Fiat panda’ u kojem su, kako se kasnije pokazalo, bili osumnjičeni za ubojstvo dvogodišnje Danke Ilić i kako je zločin počinjen. Već drugog dana utvrđeno je da se tim putem kretalo bijelo vozilo “panda”, kao i još 16 vozila. Međutim, u istom smjeru vratila su se samo dva vozila, među kojima i “panda”, piše RTS.

‘Nakon iscrpnog razgovora s majkom, jer je dijete bilo s njom, ona je, tražeći dijete, primijetila u blizini parkirano vozilo bijele boje ‘panda‘. Utvrdili smo da se radi o vozilu Vodovoda’, rekla je Otović Pjanović.

Djevojčica je viđena između 13.45 i 13.52 sati, a vozilo “panda” bilo je ispred ograde u 13.50 sati.

‘Eliminacijom vozila koja su ulazila i izlazila, ostala je ‘panda’. Nakon zaustavljanja na ulazu ulaze u vozilo, kreću se ulicom 30 do 40 metara, djevojčica je bila s desne strane kolnika, spuštaju se malom brzinom. Danku su udarili, osumnjičeni putnik ju je stavio u prtljažnik gdje je alat i onda su je odveli na taj deponij’, zaključila je Otović Pjanović.

Na slici: Ubojice male Danke