STRAVA U NJEMAČKOJ: Amerikanac bacio dvije svoje zemljakinje u provaliju

STRAVA U NJEMAČKOJ: Amerikanac bacio dvije svoje zemljakinje u provaliju

Amerikanac je bacio dvije svoje zemljakinje u provaliju od 50 metara u blizini svjetski poznatog njemačkog dvorca Neuschwanstein koje godišnje obiđu milijuni turista.

Dvije žene, u dobi od 21 i 22 godine, srele su muškarca (30) u blizini mosta Marienbrücke, uskog pješačkog mosta koji na svojoj najvišoj točki prelazi 100 metara iznad klanca i nudi zadivljujući pogled na dvorac.

Muškarac ih je navodno nagovorio da ga slijede skrovitom stazom koja vodi do “dobrog vidikovca”. Tamo je fizički napao 21-godišnjakinju, javlja Jutarnji list.

Kada se njena prijateljica pokušala umiješati, počeo ju je daviti, a potom ju je gurnuo niz strminu. Tada je pokušao silovati 21-godišnjakinju prije nego što će i nju gurnuti u provaliju.

Pala je pored svoje prijateljice nekih 50 metara niže. Par je prebačen helikopterom ali je 21-godišnjakinja umrla u bolnici tijekom noći, dok se njezina 22-godišnja suputnica još uvijek liječi od ozljeda, javljaju njemački mediji.

Osumnjičenik je pobjegao s mjesta događaja, ali je uhvaćen nakon opsežne policijske operacije u kojoj je sudjelovalo 25 vozila hitne pomoći u srijedu poslijepodne i odveden u policijsku postaju u obližnjem Fuessenu.

Videosnimka svjedoka objavljena na internetu prikazuje muškarca u majici kratkih rukava, trapericama i bejzbolskoj kapi. Policija ga odvodi s lisicama.

Prema lokalnoj policiji, par je susreo 30-godišnjeg američkog turista na stazi na ili u blizini mosta Marienbrücke, koji je iznimno popularan jer nudi pogled na dvorac Neuschwanstein iz 19. stoljeća.

Kriminalistička policija preuzela je istragu zbog pokušaja ubojstva i ubojstva te spolnog delikta, a trenutno je fokus na rekonstrukciji kako se točno dogodio incident, priopćila je policija.

Na slici: Ilustracija