Stručnjak objasnio tko su “motociklisti ubojice”: Kako stati na kraj ‘cafe racerima’

Stručnjak objasnio tko su “motociklisti ubojice”: Kako stati na kraj ‘cafe racerima’

Goran Husinec, prometni stručnjak i stalni sudski vještak za cestovni promet, kazao je za Dnevnik HTV-a da je u zadnje vrijeme poginulo puno motociklista, tzv. ‘cafe racera’.

‘To su oni koji se s jakim, brzim motociklom voze od kafića do kafića, naglo ubrzavaju, rade buku, kako bi bili viđeni, i to u gradskim četvrtima gdje ima puno ljudi. Neminovno je da dođe do teškog smrtnog ishoda kod takve vožnje. Rade to dok god imaju publiku koja im se divi, a kada takvo ponašanje postane neprihvatljivo, prestat će’, rekao je.

Kaže da im je ‘teško stati na kraj’, navodeći da nijedna svjetska policija u tome nije uspjela, prenosi tportal.

‘Oni uživaju u opasnosti i u tome da su viđeni. Policija nije svemoguća, može ići na kućne adrese, ili ih tražiti od kafića do kafića, ali policija za to ima premalo ljudstva,’ rekao je Husinec.

No, dodao je ni ta se metoda nije pokazala kao najbolje rješenje. Savjetovao je svima koji dugo voze da se odmaraju tijekom puta te apelirao na vozače da, kada vide auto stranih registracija, da se kreće čudno, polako, paze na njih jer, dodao je, tko zna koliko dugo voze i iz kakvih dalekih destinacija.

‘Moramo biti odgovorni jedni prema drugima’, poručio je.