SUKOB NA LJEVICI: SDP-ovac pitao Tomaševića o “bijesnim crnim limuzinama”, a onda ga napale Kekin i Benčić. Pa kakve veze one imaju s Holdingom

SUKOB NA LJEVICI: SDP-ovac pitao Tomaševića o “bijesnim crnim limuzinama”, a onda ga napale Kekin i Benčić. Pa kakve veze one imaju s Holdingom

SDP-ov Renato Petek uputio je snažnu kritiku gradonačelniku Tomaševiću zbog nabave novog voznog parka. Oglasili su se iz Možemo! te sve demantirali.Zagrebački gradonačelnik na udaru je žestokih kritika koalicijskih partnera iz SDP-a.

Renato Petek Tomaševića je prozvao zbog nabave voznog parka za Holding po modelu dnevnog najma. Po istom su se principu automobili nabavljali i za vrijeme Milana Bandića, zbog čega ga je Tomašević žestoko napadao. Grad će u iduće dvije godine na dnevnoj bazi unajmiti više od 200 vozila što će platiti oko 5 milijuna eura.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Goran Bogdan otvoreno progovorio o jugonostalgiji: Mene su te granične i nacionalne ograde prestale davno zanimati

“Ja sam jako tužan i frustriran što imamo gradonačelnika koji je licemjer. On je jedno govorio ranije, predbacivao je Bandiću zašto se koriste Audiji. Sada je on također za svoju upravu nabavio Audije.

“Kao i obično Petek nije baš na ti sa činjenicama, to smo navikli.

Prvo treba reći da se radi se o Holdingu. Drugo, nije luksuzni automobil, mada su imali mogućčnost da uzmu višu klasu, nisu, već su išli na nižu klasu.

Ovo je lažno, nije luksuzini automobil. Proziva stranku koja ne radi natječaj, već je Holding taj koji radi natječaj”, demantirala je Peteka Sandra Benčić iz Možemo!. Ivana kekin je također kritizirala Renata Peteka.

U najnovijoj objavi Renato Petek je komentirao neobičnu situaciju odnosno da stanje u Holdingu komentiraju saborske zastupnice Ivana Kekin i Sandra Benčić koje uopće nemaju veze s Holdingom.

“Postavim pitanje oko luksuznih crnih Audija gradonačelniku, a odgovaraju mi saborske zastupnice?! Je li to na snazi onaj model supermožemovske kontrole nad radom gradskih tvrtki i ureda od strane ljudi sa zelenim iskaznicama koji u njima uopće nisu ni zaposleni?

Obećali su iz Možemo da neće uzimati luksuzne Audije kao službena vozila – ipak su ih nabavili! Obećali su iz Možemo kupiti vozila za osobe s invaliditetom – nisu ih kupili!

Renato Petek

Obećali su da će reformirati gradski javnu nabavu – nisu to napravili, nego taj posao i dalje rade isti ljudi, na isti način! Postavim ja gradonačelniku i Holdingu pitanja: tko u Holding grupi vozi crne luksuzne Audije, koliko košta dnevni najam po vozilu i koliko komada je u opticaju, sve službeno pisanim putem.

Odgovora nema!

Prvo mi jučer ‘odgovara’ saborska zastupnica Benčić iz Sabora ispred Bašćanske ploče. Od nje sam očekivao da objasni zašto su njezini frendići obavljali i tolerirali nezakonite radove na odlagalištu Jakuševec tijekom 2023. godine prije havarije odrona otpada krajem prošle godine. Ona je naime za taj dokument Državnog inspektorata upućenog također Holdingu saznala, kao i za moje pismo vezano uz Audije. Pa je prošle godine odlučila odgoditi zakazanu sjednicu Odbora za zaštitu okoliša, kako stranačkim kolegama iz gradske vlasti u Zagrebu odgovornost za kaos na Jakuševcu ne bi eksplodirala u lice tijekom kampanje za parlamentarne izbore.

Ali Bančić ipak tumači tumači razliku opreme u crnim luksuznim Audijima uprave koje je postavio Tomašević koji je potpisao Odluku o odabiru ponuđača, kao i ugovor s Viatorom.

A danas se na temu crnih luksuznih Audija javlja i na pitanje ‘odgovara’ saborska zastupnica Kekin. Za nju nisam bio siguran gdje je? Traga li još uvijek za ‘ukradenim’ lijekovima iz bolnice Sveti duh ili su ju građani izabrali da ih predstavlja u Europskom parlamentu? Ona bi ih 100% poslušala, jer je u koaliciji s građanima uvijek osluškivala što građani žele.

Hoće li se sutra vezano uz Audije iz Brisela javiti novi europarlamentarac Gordan Bosanac, ili će javnost dobiti odgovor od Holdinga i Tomaševića kojima je upit i upućen?

Od SDP-a Zagreb također očekujem brzu i snažnu reakciju oko je obmanjivanja građana Zagreba od strane gradonačelnika Tomaševića oko crnih Audija, kao i čvrste, argumentirane stavove oko nezakonite radove na odlagalištu otpada Jakuševec ususret odronima otpada, gubitka posla Gradske plinare Zagreb Opskrba te epohalne propuste oko povlačenje europskih sredstava za projekt vodoopskrbe i odvodnje i gradnju bazena u Španskom”, istaknuo je Petek.

Foto: Hina