SUSJEDI IZ PAKLA: Braća DJ-i upali s oružjem u ljekarnu, svezali vlasnika pa ga opljačkali

SUSJEDI IZ PAKLA: Braća DJ-i upali s oružjem u ljekarnu, svezali vlasnika pa ga  opljačkali

U petak predvečer u središtu Koprivnice opljačkana je ljekarna, a krivci su ubrzo uhvaćeni.

Ljekarnu su orobili braća blizanci, 42-godišnji DJ-i iz Koprivnice koji žive par stotina metara od ljekarne u koju su upali naoružani bejzbol palicom i vatrenim oružjem, piše Podravski list.

Sumnja se da su osumnjičeni u petak u večernjim satima, u Koprivnici u ljekarni uporabom palice i uz prijetnju vatrenim oružjem, vezali 48-godišnjeg djelatnika te otuđili novac, bankovnu karticu, mobitel i osobni automobil kojim su se udaljili s mjesta događaja, oštetivši vlasnika za oko 30 tisuća eura. U događaju je oštećeni 48-godišnjak zadobio lakše ozljede, priopćili su iz Policijske uprave koprivničko – križevačke.

Sve je počelo oko 18 sati kada je mlada mušterija krenula u ljekarnu, no vidjela je unutra dva čovjeka s pištoljima i palicom. Mladić se maknuo u stranu, pozvao policiju, no i prije dolaska policije razbojnici su se iz Starčevićeve ulice udaljili ukradenom Daciom Sanderom 48-godišnjeg vlasnika ljekarne.

Ukradenim bankovnim karticama u tri su navrata pokušali na bankomatu doći do novca, ali bezuspješno, a samo nekoliko sati kasnije, na možda kilometar udaljenom Trgu bana Jelačića pronađeno je ukradeno vozilo. Razbojnici su se dalje očito u nepoznatom smjeru udaljili pješice, no već iste večeri policija ih je pronašla i uhitila.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela razbojništva, protiv osumnjičenih je podneseno posebno izvješće nadležnom državnom odvjetništvu, a oni su predani pritvorskom nadzorniku, izvijestila je policija i dodala da su kod jednog od njih pronađene manje količine droge amfetamina, poznatog na ulici kao “speed“.

Dvojici Koprivničanaca sada prijeti do 12 godina zatvora i za pretpostaviti je da neće izlaziti iz istražnog zatvora sve do kraja sudskog postupka.