Suverenist Milanović Litre: Digitalni euro ubija našu slobodu i baca nas u ralje europskih birokrata

Suverenist Milanović Litre: Digitalni euro ubija našu slobodu i baca nas u ralje europskih birokrata

Prošlo je tek nekoliko mjeseci otkako smo se oprostili od naše voljene Kune i prešli na Euro. Obećan nam je prosperitet, stabilnost i svjetlija budućnost. Ipak, evo nas, žrtve odluke Plenkovićeve Vlade koja nam je nametnula euro bez odgovarajuće pripreme ili brige za dobrobit hrvatskog naroda. Nagli porast cijena koji je uslijedio uništio je normalan život naših obitelji, testirajući njihovu otpornost i izdržljivost.

Kao da to nije dovoljno, sada se nadvija oblak nad čitavom Eurozonom. Prije dva dana, Europska komisija pokrenula je svoju pravnu kampanju za uvođenjem digitalnog eura europske središnje banke.

Ono što je na kocki ovim prijedlogom je ništa manje nego duša naše demokracije – sloboda građana. Digitalni euro tj. digitalna valuta europske središnje banke, nije lijek za sve bolesti Eurozone kako ga neki proglašavaju.
Argumenti koji podržavaju digitalni euro, samo su dimna zavjesa. U stvarnosti, daje neviđenu kontrolu birokratskim levijatanima u Bruxellesu koji potkopavaju demokratske slobode koje smo stekli krvlju i žrtvom generacija Hrvatica i Hrvata. Ovo nije samo promjena načina plaćanja; to je nasrtaj na autonomiju običnog čovjeka, stoji u priopćenju saborskog zastupnika Marka Milanovića Litre.

Zagovornici digitalnog eura slave ga kao zaštitnika naše ušteđevine, anđela čuvara stabilnosti. No, nemojmo se zavarati ovim floskulama. Digitalni euro se ne bavi pravim problemima – neodgovornim upravljanjem i fiskalnom neopreznošću. On je trojanski konj, koji se želi usaditi u naše živote i lišiti nas još jednog dijela naših sloboda. Žele nas pretvoriti u obične marionete, čije konce bi vukli neizabrani političari u strukturama Europske središnje banke.

Moramo se pitati: Što je s našom privatnošću? Našom slobodom da donosimo vlastite izbore? Zamislite valutu koja vam oduzima privatnost. Valutu koju vlasti kontroliraju do posljednjeg centa. Valutu koja ne poznaje granice u nadziranju i diktiranju svakog vašeg koraka. Jesu li to Europske vrijednosti o kojima priča Andrej Plenković?

Naši financijski životi bili bi ogoljeni, jer svaku transakciju, svaki trošak pomno će provjeravati Big Brother koji ne poznaje granice. Nadalje, neiskreno je uspoređivati digitalni euro s kriptovalutama. Kriptovalute su pokušaj povećavanja ekonomskih sloboda, anonimnosti i autonomnosti. Njima je bio cilj osnažiti pojedinca protiv nasrtaja birokratske kontrole. Digitalni euro je antiteza tome – centraliziran je, ne osnažuje ljude, omogućuje lakše praćenje građana i ide u korist za federalno uređene Europske unije.

Prema planovima i dokumentima koje diskretno priprema Europska središnja banka, uskoro ćete se morati prijaviti u svoj digitalni novčanik sa svojim europskim digitalnim identitetom, eliminirajući bilo kakvu preostalu privatnost ili anonimnost. Ovo je totalna negacija i napad na našu privatnost i našu slobodu.

Kroz Digitalni euro, vlasti će imati apsolutnu kontrolu nad vašim životom. To su upravo riječi koje je upotrijebio Agustin Carstens, generalni direktor Bank Of International Settlements skraćeno BIS koja je zapravo Središnja banka središnjih banaka. Moći će pratiti, ograničiti, blokirati i kazniti sve vaše financijske transakcije do zadnjeg eura. Ovo će označiti kraj slobodne volje i slobode govora.

Takvu primjenu možemo vidjeti kod digitalnog Yuana, Kina može proizvoljno kontrolirati, ograničavati i blokirati financijsku slobodu svakog građanina. Uskoro će, zahvaljujući Digitalnom euru, EU moći do najsitnijih detalja utvrditi vaše ponašanje i mišljenje: koliko često putujete, koliko CO2 trošite i koje kupnje smijete obaviti. Ovo je mokri san moćnih europskih klimatskih aktivista i radikalnih woke elita.

Moramo crpiti inspiraciju iz naše slavne prošlosti, u kojoj smo se zubima i noktima borili da zaštitimo svoj suverenitet i ne dopustimo usvajanje digitalnog eura.

Ne smijemo dopustiti prihvaćanje mjere koja slabi našu demokraciju, lišava nas naše privatnosti i ostavlja nas na milost i nemilost onima kojima nisu vođeni našim najboljim interesom. Umjesto toga zagovarajmo načela ekonomije slobodnog tržišta, slobode i nacionalnog suvereniteta.

Foto: Hina