Svađali se i vrijeđali kao da su na placu: Bago izgubio živce pa rekao Vesni Škare Ožbolt da šuti

Svađali se i vrijeđali kao da su na placu:  Bago izgubio živce pa rekao Vesni Škare Ožbolt da šuti

Tomislav Tomašević (Možemo!), Davor Filipović (HDZ), Joško Klisović (SDP), Vesna Škare Ožbolt (nezavisna kandidatkinja), Jelena Pavičić Vukičević (Milan Bandić 365) i Miroslav Škoro (Domovinski pokret)govorili su o tome što planiraju, koji će im biti prvi potezi te što nude biračima u utrci za gradonačelničku poziciju najvećeg hrvatskog grada, Zagreba, javlja Dnevnik.hr.

Koliko ste platili svoju kuhinju?

Oko 30 tisuća kuna 2007. godine, odgovorila je Jelena Pavičić- Vukičević, Miroslav Škoro rekao je da to zna bolje njegova supruga, ali da se njome sigurno ne bavi DORH, a isto je dodala Vesna Škare Ožbolt, istaknuvši kako ni njezina kuhinje nije bila skupa. Davor Filipović je rekao da je njegova kuhinja prosječna kuhinja svakog hrvatskog građanina, a Joško Klisović da je njegova koštala 12 tisuća kuna. Tomislav Tomašević rekao je da je njegova kuhinja kupljena kada i stan i da je koštala oko 10 tisuća kuna.

Miroslav Škoro replicirao je Jošku Klisoviću istaknuvši kako ne zna gdje to ima kuhinja za 12 tisuća kuna, jer da to nije moguće. Odmah je nastala živahna rasprava koju je odlučno prekinuo Mislav Bago istaknuvši kako je vrijeme za važnija pitanja, a da bi svi  pričali o kuhanju i cijenama kuhinja.

U replici Škori ”ne slušaj nekoga tko govori nego gledaj što radi” Filipović je rekao kako je Škoro imao kućice na adventu i najskuplji parking u gradu, Škoro mu je odgovorio kako je imao šansu u skupštini osporiti odluku o dodjeli i načinu dodjele kućica na adventu, te da je on svoju pošteno i skupo platio. ”Ja pokušavam donijeti Zagrebu gradonačelnika koji nije korumpiran i osuđen za korupciju kao vaša stranka”, rekao je Škoro. 

Žestoko je krenula i Vesna Škare Ožbolt koja je rekla kako je ”Zagreb potonuo u dugove i jedan je od najkorumpiranijih gradova u Europi, a sve je to rezultat simbolične koalicije HDZ- a i 365 u Zagrebu”. To se nije svidjelo Davoru Filipoviću koji je rekao kako je ona totalno neupućena. ”Vi ste izmišljeni kandidat i zato vas pozivam da kažete tko vam financira kampanju, jer je vaš jedini cilj dovesti na vlast Tomislava Tomaševića i Možemo.”

Neprestano upadanje u riječ Vesne Škare Ožbolt i Davora Filipovića Mislav Bago jedva je zaustavio. Čak joj je u jednom trenutku rekao da zašuti, a ona mu je replicirala rekavši da ne može tako komunicirati s njom.

Miroslav Škoro požalio se na takav način komunikacije i pitao koliko replika tko od kandidata, pa se kaos i dalje nastavio.

”Ovo malo sliči na cirkus i moram reći da se ja neću preglasavati nego ću čekati svoj red i svoj trenutak. U proteklih 20 godina napravili smo puno, čitav niz projekata, socijalnih i demografskih mjera. Mi se kao stranka imamo čime ponositi. Imamo li puno posla, imamo, ali taj posao nećemo riješiti nadglasavanjem i upadanjem jedno drugom u riječ”, rekla je Jelena Pavičić- Vukičević 

Tomislav Tomašević inzistirao je kako je izrazito važno riješiti problem zatvaranja Jakuševca u Zagrebu. ”2025. godine mi ćemo zaista zatvoriti odlagalište Jakuševac, vi ste  još ste 2007. to obećali, ali niste napravili, mi hoćemo, jer ćemo biti na vlasti”, rekao je Tomašević. 

O kakvom mi modelu govorimo, pa njega nema. Više od govinu dana nakon potresa obnove nema”, rekla je Vesna Škare Ožbolt. Davor Filipović nije se složio s njom i istaknuo je kako je Vlada donijela zakon, koji je Sabor izglasao, a koji je dobar. ”Ja razumijem naše sugrađane, ali treba znati da se na obnovi radi”.

Joško Klisović je istaknuo kako ”ovaj zakon nije dobar, te kako se radi o prvoj pomoći po principu ”drži vodu dok majstori odu””. ” Ne daj bože novog potresa. Ja vidim ovaj trenutak u vremenu kao priliku da stvarno obnovimo grad, kako bi ga revitalizirali, a zakon bi mijenjao jer mislim da je nepravedan”, rekao je Klisović. 

Nezadovoljna obnovom je i Jelena Pavičić Vukučević koja je istaknula kako je grad učinio sve što je mogao, ali ”dok nema skela, nema ni obnove. Mi čekamo da se ona počne provoditi.” ”Malo smo čuli prijedloga, a više međusobnih optužbi. Tako se grad neće obnoviti.”

Tomislav Tomašević smatra kako su i grad i država ostavili ljude na cjedilu: Istiće kako je njegov plan osnovati ured za obnovu, mobilne timove koji će obilaziti ljude, pomoći im oko dokumentacije i ponuditi informacije oko različitih vrsta obnove. 

”Domovinski pokret nije sretan sa zakonom za kojeg je također glasao u Saboru, ali kada netko daje 80 posto za građane ne možeš biti protiv, ali moglo je to biti bolje napravljeno, Osim toga donijeti zakon i provesti zakon dvije su različite stvari, nije se nakon toga dogodilo ništa”, rekao je Miroslav Škoro. 

Foto: Screenshot/Nova TV