Sve zbog dresa Crvene zvezde: Čak četiri tajna agenta čuvala provokatora Zorana Ercega

Sve zbog dresa Crvene zvezde: Čak četiri tajna agenta čuvala provokatora Zorana Ercega

Ovogodišnji Split Pride prošao je bez izgreda, prijavljena je tek jedna osoba koja nije ni došla blizu povorci, a radi se o pijanom sezonskom radniku iz Crne Gore koji je vikao uvrede.

Već devetu godinu kroz Split ide povorka kojom se promoviraju prava LGBT zajednice te bi se reklo kako su provokatori izgubili interes. Sigurno ima istine u tome, ali činjenica je i da je splitska policija poduzela doslovno sve što je mogla kako bi spriječili i najmanji izgred, piše Slobodna Dalmacija.

Tako su između ostalog bez konkretnog povoda uhitili pet torcidaša koji su zadržani u službenim prostorijama do kraja manifestacije. Uz to su četvorica kriminalističkih inspektora imali poseban zadatak da budu prikrivena tjelesna straža splitskom aktivisti Zoranu Ercegu.

Poznati aktivist bio je sudionik povorke odjeven u majicu s amblemom Crvene zvezde i natpisom na leđima Aleksandar Kralj. To je ime vaterpolista Crvene zvezde, porijeklom Crnogorca, koji se početkom veljače ove godine skočio u more na splitskoj Rivi bježeći od petorice maskiranih napadača koji su nasrnuli na njega i klupske mu kolege. Policiji je na Ercegovu pojavu u crvenoj majici s amblemom Zvezde i imenom vaterpolista doslovno pao mrak na oči.

Reagiraju trenutno i četiri inspektora sektora kriminalističke policije PU splitsko-dalmatinske dobivaju zadatak da  čuvaju Zorana Ercega. Policajci u civilu su proveli subotu od ranog poslijepodneva do 21 sat neprimjetno prateći Ercega gdje god je išao kako bi ga obranili u slučaju eventualnog napada.

Mario Strmotić/Hina