Svjetski mediji: Kada igrate s Hrvatskom, budite sigurni da ćete imati “prokleti pakao” na terenu

Svjetski mediji: Kada igrate s Hrvatskom, budite sigurni da ćete imati “prokleti pakao” na terenu

Brazilski navijači u suzama su nakon utakmice s Hrvatskom. Plaču i Hrvati, ali od sreće jer su izbacili najvećeg favorita Svjetskog prvenstva.

Hrvatska reprezentacija bila je uspješnija u izvođenju penala te je rezultatom 4-2 na penalima izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Širom svijeta dive se velikom rezultatu Hrvatske, a mi donosimo neke od naslova svjetskih medija.

“Hrvatska pleše, Brazilci plaču”, piše španjolski AS, javlja N1.

“Super favorit odlazi kući”, izvijestila je španjolska Marca.

vatska reprezentacija bila je uspješnija u izvođenju penala te je rezultatom 4-2 na penalima izborila polufinale Svjetskog prvenstva u Kataru. Širom svijeta dive se velikom rezultatu Hrvatske, a mi donosimo neke od naslova svjetskih medija.

“Hrvatska pleše, Brazilci plaču”, piše španjolski AS.

“Super favorit odlazi kući”, izvijestila je španjolska Marca.

Guardian parafraziram Sir Alexa Fergusona: Hrvatska, ha? Prokleti pakao!

Na tom tragu svoj zaključak izveo je ugledni Daily Mail.

“Lekcija broj 1 na Education Cityju: nikada ne otpisujte Hrvatsku. Nikad. Čak ni kad ste Brazil, pet puta svjetski prvak i imate gol prednosti duboko u produžetku, a da oni još nisu ni zapucali u okvir. Jer Hrvatska posjeduje nevjerojatne rezerve duha i mentalne snage”, napisali su, pa nastavili:

Titeovim igračima trebat će neko vrijeme da se oporave od ove boli u srcu. Mislili su da su završili posao bljeskom Neymara u nadoknadi vremena na kraju prvog produžetka. Hrvatska je dominirala u prvom poluvremenu, Kovačić, Brozović i Modrić kontrolirali su tempo i pokrivali nevjerojatno mnogo prostora te ostali predani brzom osvajanju lopte”.

Francuski L‘Equipe izvijestio je da je “Selecao razbijen u petak, mislili su da su izbjegli zamku nakon munjevitog pogotka Neymara, a konačno su pukli u izvođenju jedanaesteraca, omiljenoj vježbi Hrvata”. Za Dominika Livakovića kažu da je u “superjunačkom modu”, javlja Jutarnji list.

Talijanska La Gazzetta dello Sport kaže da “ovo više nije ni iznenađenje. Hrvatska, koja je na posljednjem popisu stanovništva zabilježila manje od 4 milijuna stanovnika, jedan je od najgorih protivnika koji se može dogoditi na putu onih koji žele podići trofej Svjetskog prvenstva. Pogotovo od nokaut rundi nadalje, jer se ta momčad u nokaut fazi pretvara u bojni brod. Sposoban poslati kući Neymara i razne umjetnike, koji pjevaju gotovo 120 minuta, a onda u kratkom vremenu vraćaju se na let za Rio de Janeiro”.

“Hrvatska je mala, ali ponosna. Ona ne pjeva i ne pleše, ona trči, nema naznaka popuštanja kod crveno-bijelih. Oni se bore više nego što se zabavljaju. Gol protiv Brazila trijumf je hladnoće i preciznosti, dok su igrači suočeni s umorom. Modrić i suradnici su dizelaši, uzvišeni kada je lopta vruća”, stoji u nastavku talijanskog lista.

Foto: Hina