SVJETSKI PRVAK U DOPINGU: Oženio se najveći prevarant u povijesti sporta

SVJETSKI PRVAK U DOPINGU: Oženio se najveći prevarant u povijesti sporta

Američki biciklist Lance Armstrong oženio se za svoju dugogodišnju partnericu Annu Hansen, a vijest o tome objavio je  na Instagramu. Pedesetogodišnji Teksašanin oženio se, kako kaže, “ljubavlju [svog] života”, učiteljicom joge Annom.

“Bila je to večer puna smijeha i suza radosnica”, napisao je bivši prvak u opisu fotografija snimljenih u Château La Coste, prestižnoj vinariji u Provansi.

Lance Armstrong i njegova supruga u vezi su već četrnaest godina. Golupčići su  roditelji dvoje djece: Maxa (13) i Olivije (11) – uz troje djece iz prethodnog braka bicikliste. Vezu su započeli 2008. godine, prije nego što su se zaručili 2017. godine, javlja Slobodna Dalmacija.

Lance je sedam puta zaredom (1999. – 2005.) osvajao najveću biciklističku utrku na svijetu Tour de France. Svjetski prvak je bio 1993. i vlasnik bronce s Olimpijskih igara u Sydneyu. 2009. godine se vratio profesionalnom biciklizmu nakon trogodišnje pauze i osvojio 3. mjesto na Tour de France-u. 2010. godine je vozio za momčad Radio Shack, koju je i sam osnovao.

U kolovozu 2012. Američka antidopinška agencija, zabranjuje mu daljnje nastupe i oduzima mu sve naslove pobjednika Tour de Francea jer je sve pobjede ostvario pod dopingom.

U prosincu 2014., dok je vozio pijan usred noći u otmjenom skijalištu Aspen u Coloradu, Lance Armstrong udario je u dva automobila. Bivši prvak je tada pobjegao. Sljedećeg dana Anna Hansen je lagala policiji, tvrdeći da je ona vozila automobil. Ali brzo se saznalo da nije govorila istinu.

“Ime naše obitelji posljednjih se godina proširilo u novinama diljem svijeta i iskreno, imam tinejdžere, samo sam htjela zaštititi svoju obitelj”, objasnila je tada Anna svoju lažnu izjavu.

Foto: Instargram