Tajnoviti sudac: Kolakušić ne želi govoriti o svojim političkim planovima

Tajnoviti sudac: Kolakušić ne želi govoriti o svojim političkim planovima

U Pressingu N1 televizije gostovao je sudac Mislav Kolakušić koji je pričao o svojoj borbi protiv korupcije.

Kolakušić je otkrio da je bio napadan zbog svog javnog angažmana u borbi protiv korupcije: “Ako ste hrabri i ako stojite iza onog što radite, ne mogu vam ništa. Mogu vam nešto samo ako ste preplašeni i bojite se, ako se borite za sebe, neće vam ništa”.

“Korupcija uvijek dolazi od vrha, nikad ne počinje od dna, od građana, u sitnim stvarima. Vrh želi da nema zviždača jer će i oni završiti neslavno… Kada imate aparat koji savršeno funkcionira nema korupcije koja zadire u tkivo društva” smatra Kolakušić.

Osvrnuo se na privatizaciju u devedesetima i uništavanje poduzeća: “INA je bila naše nacionalno blago, što je ostalo – ništa. Sve to blago mi smo pretvorili u ništa. Od najbogatijih građana svijeta, sve te šume, poduzeća, lokali, restorani, sve je bilo u našem suvlasništvu. Sada više nije… Bilo je jako puno zakona kojima se naše pretvaralo u nečije. Netko je dobio stan na Zrinjevcu za 5 tisuća eura. Netko je dobio tvornicu, prodao zemljište, zaradio desetak milijuna, a mi smo ostali bez tisuća radnih mjesta. Poništili smo sve što je potrebno da brodogradnja bude produktivna. Ako nemate željezaru, tvornicu lakova, tvornicu elektroda, ne možete imatii ni isplativu brodogradnju”.

Ističe da se posljedice zviždačima događaju u tišini, ali to formiranjem njegove udruge više nije moguće, jer iza zviždača stoji dvadeset tisuća članova.

“Udruga Antikropucija nikad neće prerasti u političku stranku ili političku opciju. Da bi nastupile promjene, one se moraju dogoditi u godinu dana, jer je inače prekasno, trebamo napraviti društvene i civilne platforme. One utječu na rad institucija. Kada veliki broj građana traži postupanje institucije, nema tog ravnatelja koji neće postupiti… Jednim otkrivanjem korupcije možete vratiti milijarde kuna u proračun, spriječiti neviđenu pljačku”, zaključio je sudac Kolakušić. Ipak je potvrdio da će se on politički angažirati, ali da ne želi još otkriti na koji način.

 

Facebook Comments