Tamna strana Zorana Milanovića: Zašto nikada nije čestitao Kolindi

Tamna strana Zorana Milanovića: Zašto nikada nije čestitao Kolindi

Za razliku od prije pet godina kada je Zoran Milalnović kao premijer odbio čestitati tadašnjoj pobjednici predsjedničkih izbora Kolindi Grabar-Kitarović, sinoć se dogodio potpuno suprotan scenarij.

I gubitnica izbora Kolinda Grabar-Kitarović, ali i premijer Andrej Plenković čestitali su Zoranu Milanoviću na pobjedi na predsjedničkim izborima, a i on je bio puno pomirljiviji te nije dopustio da se u njegovom stožeru zviždi protiv još uvijek aktualne predsjednice. Ivo Josipović Kolindu Grabar-Kitarović nazvao je još u izbornoj večeri drugog kruga predsjedničkih izbora i čestitao joj na pobjedi, no tadašnji premijer Milanović to nikada nije učinio. – Kad su objavili koliko je još glasova ostalo za prebrojiti, a koliko sam bila u vodstvu u odnosu na predsjednika Josipovića. Kad je on nazvao i čestitao, bilo je jasno da taj proces završava. Žao mi je da nije nazvao premijer Milanović, da on nije postupio jednako državnički kao predsjednik Josipović i da nije nazvao i čestitao jer mislim da je vrijeme da se čestita protivniku bez obzira na to što mislili jedni o drugima i nadam se da će to učiniti ovih dana – rekla je tada Kolinda Grabar-Kitarović.

No, njegovu čestitku nije dočekala, a Milanović je kasnije u intervjuu za HRT objasnio zašto to nije učinio. – Ne znam što znači to čestitati, nisam čestitao ni Sanaderu, to nije stvar kućnog odgoja. Ja sam takav, idem glavom kroz vrata, ne kroz zid. Neke čestitke nisu iskrene, u javnosti se inzistira na licemjerju – rekao je tada Zoran Milanović, prenosi Večernji list.

Foto: Danijel Kasap/Hina