“Pa ne treba nas Kolinda sve sramotiti”: Mrak Taritaš najavila podršku Milanoviću?

“Pa ne treba nas Kolinda sve sramotiti”: Mrak Taritaš najavila podršku Milanoviću?

Zastupnica GLAS-a u zagrebačkoj Gradskoj skupštini i bivša ministrica graditeljstva Anka Mrak Taritaš komentirala je predsjedničin govor na obilježavanju obljetnice vojno-redarstvene akcije Oluja te je najavila podršku onom lijevom kandidatu koji će imati najviše šanse poraziti aktualnu predsjednicu, prenosi N1.

“Moram priznati da taj govor apsolutno nije trebao biti tema na mjestu na kojem je bio održan. Od trenutka inauguracije Kolinda Grabar Kitarović nas sve sramoti”, rekla je Anka Mrak Taritaš na konferenciji za medije.

Kaže, dok je gledala prijenos obilježavanja obljetnice Oluje, bilo joj je veoma neugodno dok je slušala predsjedničin govor.

“Meni je bilo neugodno, a najgore je kada vam bude neugodno zbog ponašanja neke druge osobe. Spustila sam pogled i bila mi je želja da promijenim program na televiziji. Nisam ulazila u to u kakvom je stanju Kolinda bila, ali karakteristika je da su mjesto, vrijeme i kontekst vrlo neprimjereni. Bilo mi je čak neugodnije nego kada je u Moskvi ljubila sve koji su prošli ispred nje”, rekla je Mrak Taritaš.

Kada su u pitanju predsjednički kandidati, Mrak Taritaš kaže da ih je toliko da ih vjerojatno nitko ne može s lakoćom nabrojati.

“Jučer sam išla popisivati kandidate, i vjerojatno sam među rijetkima koji mogu čak i popisati kandidate. U ovom trenutku ih imamo 11, možda već danas bude i 12, sutra 13. Mi u GLASU ćemo odluku o tome koga ćemo podržavati donijeti na Nacionalnom vijeću na jesen. Podržat ćemo kandidata koji je od centra prema lijevo, liberalnih uvjerenja, onog koji će imati najviše šanse zaista pobijediti Grabar-Kitarović. Pa ne trebamo se svi mi sramiti i spuštati pogled kada ona bilo gdje izađe i strijepiti što će ovog puta reći”, poručila je Mrak Taritaš.

Na pitanje o komunikacijskom stilu Zorana Milanovića, rekla je kako je on sam sebi, kao što je i on već rekao, najveći neprijatelj.

“Bila sam ministrica u vladi Zorana Milanovića, pa se usudim utvarati da nešto više znam o njegovom načinu komunikacije. I sam je rekao da je on najveći neprijatelj sam sebi. Možda bi trebao poraditi na tome da bude jasniji, da ga se bolje razumije”, rekla je Mrak Taritaš.

Foto: Lana Slivar Dominić/Hina

Facebook Comments