Teorija zavjere Miranda Mrsića: Škoru je izmislio Brkić kako bi srušio Plenkovića

Teorija zavjere Miranda Mrsića: Škoru je izmislio Brkić kako bi srušio Plenkovića

Bivši ministar rada i mirovinskog sustava te predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić u Novom danu je govorio o prestojećim parlamentarnim izborima, o unutarstranačkim izborima u HDZ-u i prokomentirao je migrantsku krizu.

Predsjednik stranke Demokrati Mirando Mrsić smatra da bi HDZ mogao skupiti političke poene ako dobro riješi situaciju s koronavirusom.

“HDZ-u ne ide dobro jer su unutarstranački izbori. Nakon izbora će se stvari u HDZ-u smiriti i onda će probati podići rejting stranke, a jedna od ključnih stvari je ova epidemija i migrantska kriza”, rekao je dodajući da sučeljavanje kandidata vjerojatno više odgovara Andreju Plenkoviću koji je elokventniji. Misli da bi parlamentarni izbori trebali biti raspisani krajem 10. i početkom 11. mjeseca.

Ivan Vrdoljak najavio je izlazak HNS-a iz Vlade ako na unutarstranačkim izborima pobijedi Miro Kovač, no Mrsić smatra da se to neće dogoditi.

“To je Vrdoljakova želja da pokaže da je HNS važan u toj koaliciji. Te veze političke su jake i ne mislim da će ta veza puknuti ako se promijeni predsjednik na čelu HDZ-a, što isto ne vjerujem da će se dogoditi.”

Govoreći o rejtingu političara, konkretno Milana Bandića i Miroslava Škore, Mrsić je rekao da je Bandićeva politička karijera na zalasku i da se oporba treba ujediniti i to iskoristiti dok za Škoru kaže da je projekt Milijana Brkića, i smatra da udruženi sa suverenistima ne mogu napraviti puno.

“Bandić je na zalasku političke karijere. Potezi u posljednje vrijeme ne pokazuju da želi neke stvari promijeniti, ovo je preživljavanje do sljedeće godine i lokalnih izbora. Oporba u zagrebu se mora dogovoriti za zajednički nastup. Gradonačelnik će biti onaj tko uvjeri građane da može promijeniti stvari, a tko će to biti vidjet ćemo. Ja predlažem da sad svi sjednu za stol i udruže oko jednog kandidata.

Što se tiče Škore, to je projekt koji je pokrenuo Milijan Brkić s ciljem da detronizira Plenkovića, ali je to otišlo u drugom pravcu. Vidi se da je pokret Miroslava Škore kombinacija poduzetničkog klijentelizma i patetičnog domoljublja, novi Kerum na političkoj pozornici. To je jasno iz svih njegovih nastupa. Kad se konsolidira HDZ, vidjet ćemo što će biti, ali mislim da će od glasača koji sad podržavaju Škoru, dio glasati ipak za HDZ. Ne treba slijepo vjerovati trendovima.”

Rekao je da “efekt Milanović” još uvijek traje zbog čega raste rejting SDP-u, ali misli da će se stvari drugačije posložiti u idućim mjesecima kad krene predkampanja za parlamentarne izbore.

Foto: Edvard Šušak/Hina