Teška prometna nesreća kod Okučana: Poginula četiri migranta, devetnaest osoba ozlijeđeno

Teška prometna nesreća kod Okučana: Poginula četiri migranta, devetnaest osoba ozlijeđeno

Nakon teške prometne nesreće na autocesti A3 kod čvorišta Okučani, u kojoj je poginulo četvero ljudi, neslužbeno se doznaje da je njih 19 ozlijeđeno.

Riječ je o migrantima. Jedanaest ozlijeđenih Sirijaca smješteno je u novogradišku bolnicu, potvrdio je Hini ravnatelj te bolnice Josip Kolodziej.

“Šest osoba je teško ozlijeđeno, jedna osoba je životno ugrožena, a još jedna osoba je trenutno na operativnom zahvatu”, rekao je Kolodziej, javlja N1.

Na upit Hine Kolodziej je potvrdio da su sve osobe pristigle u novogradišku bolnicu stranci, te da se izjašnjavaju kao Sirijci.

Iz ove prometne nesreće još po četiri ozlijeđene osobe odvezene su i u bolnice u Slavonskom Brodu i Pakracu.

Na mjestu nesreće još traje očevid.

Za HRT zapovjednik JVP Novske Zlatko Pješ rekao je kako je došlo do prevrtanja šlepera srbijanskih registarskih oznaka koji je prevozio role papira teške preko tonu svaka. U tovarnom prostoru nalazili su se osobe koje tamo nisu smjele biti i kod prevrtanja dio ih je ispao iz šlepera, a dio su u tovarnom prostoru prignječile teške role papira. Na terenu je bilo 12 vozila hitne pomoći,rekao je Pješ.

“Nakon dojave u prometnoj nesreći na autocesti dovezeno je 11 ozlijeđenih osoba. Šest ima teške ozlijede, jedan je životno ugrožen, a liječnici su trenutačno stabilizirali njegovo stanje. Jedan ozlijeđeni je odvezen na hitan operativni zahvat koji još uvijek traje. Kako su se predstavili, ozlijeđeni su državljani Sirije”, rekao je ravnatelj OB Nova Gradiška dr. Josip Kolodziej za HRT.

“Strašno je to izgledalo. Među njima je bilo i dvoje djece, mislim da su ona dobro, ali su i ona predana hitnoj pomoći koja ih je odvezla u bolnicu. To su djeca stara otprilike 10 do 12 godina. Svi su bili mlađe dobi, po mojoj procjeni nitko od svih tih ljudi nije imao više od 30 godina”, rekao je za Index zapovjednik JVP-a Novska Zlatko Pješ.

Foto: JVP Novska