Teško opečena jednogodišnja djevojčica u Solinu: Na nju je bačena zapaljiva tekućina

Teško opečena jednogodišnja djevojčica u Solinu: Na nju je bačena zapaljiva tekućina

Splitska policija je u nedjelju oko 14 sati zaprimila informaciju KBC-a Split o pružanju liječničke pomoći djevojčici koje ima opekline po tijelu izazvane zapaljivom tekućinom.

“Prema do sada prikupljenim informacijama u pomoćnom objektu (pušnici) na solinskom području, za paljenje vatre osoba je koristila zapaljivu tekućinu koja se nalazila u boci te je u jednom trenutku vatra zahvatila bocu, zbog čega osoba baca zapaljenu bocu s zapaljivom tekućinom u dvorište u kojemu se nalazilo dijete te zadobiva opekline po tijelu”, izvijestili su iz PU splitsko-dalmatinske.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: CURE NOVE PORUKE: Agilna Josipa Rimac bila je u odličnim odnosima i s Mladenom Bajićem. Kako je lobirala za “svog čovika” iz Šibenika

Kako neslužbeno doznajemo, teško je ozlijeđena djevojčicu stara godinu i 3 mjeseca. nalazi se u splitskoj bolnici na respiratoru, ima jako teške opekline glave i lica i liječnici joj se bore za život, javlja N1.

Tragedija se dogodila na izletištu kod crkve Gospe od Zdravlja u Blacama kada se okupilo društvo slaveći rođendan. Uzvanici su krenuli pripremati roštilj i paliti vatru, a jedan od njih polio je drva benzinom koji se nalazi u plastičnoj boci Coca Cole.

Nakon što je plamen zahvatio bocu, muškarac se uspaničio i ne gledajući pozorno oko sebe u strahu je bacio bocu dalje od sebe. Na žalost, boca je najvjerojatnije pogodila nesretnu djevojčicu koja se igrala te ju je vatra zahvatila po tijelu.

Članovi njene obitelji i ostali prisutni odmah su priskočili djevojčici i pokušavali ugasiti plamen, valjajući je po travi, a vrlo brzo stigla je i Hitna pomoć koja ju je odvela u bolnicu.

Kako je izvijestila policija, u njihovim prostorijama nalazi se osoba koja se dovodi u svezu s događajem te je nad njom u tijeku kriminalističko istraživanje, a na mjestu događaja obavlja se očevid.

Na slici: Ilustracija

Foto: Hina