Teta najmlađe žrtve otkrila medijima: Moj nećak bio je prestravljen uoči zarona

Naslovnica Hrvatska Teta najmlađe žrtve otkrila medijima: Moj nećak bio je prestravljen uoči zarona
Teta najmlađe žrtve otkrila medijima: Moj nećak bio je prestravljen uoči zarona

Petero putnika u Titanu poginulo je u imploziji podmornice. Za mjesto su platili 250.000 dolara

U podmornici su bili kapetan i četiri putnika. OceanGate Expedition Titanom je nudio posjet slavnom potonulom brodu za 250 tisuća dolara po mjestu, stoji na službenim stranicama.

Jedan od putnika nestale podmornice je bio britanski biznismen i miliajrder Hamish Harding čija je zrakoplovna tvrtka na svojim društvenim mrežama objavila informaciju o njegovoj ekspediciji.

Harding, 58-godišnji avijatičar i svemirski turist, čelnik Action Aviationa, u nedjelju je na svom Instagramu objavio da se s ponosom pridružuje misiji OceanGatea.

U podmornici su bili i pakistanski biznismen Šahzada Dawood i njegov sin Suleman, javlja Jutarnji list.

Dawood je bio potpredsjednik pakistanskog konglomerata Engro, tvrtke sa sjedištem u Karačiju s portfeljom u energetici, poljoprivredi, petrokemiji i telekomunikacijama.

Među putnicima su i bili francuski oceanograf Paul-Henry Nargeolet, stručnjak za Titanic, te Stockton Rush, osnivač OceanGatea, suprug potomka jedne od žrtava Titanica.

Teta 19-godišnjeg Sulemana Dawooda rekla je za NBC da je njezin nećak bio “prestravljen” ekspedicijom prije nego što je krenuo na nju. Azmeh Dawood, starija sestra pakistanskog milijardera, biznismena Šahzade Dawooda, rekla je medijima da je Suleman rekao rođaku da “nije baš za to” i da se osjeća “prestrašeno” zbog putovanja, javlja Guardian.

“Mislim na Sulemana, koji ima 19 godina, tamo unutra, samo možda jedva diše…”, rekala je Azmeh Dawood. “Osjećam nevjericu… To je nestvarna situacija”, rekla je i dodala: “Osjećam se kao da sam u nekom jako lošem filmu, s odbrojavanjem, ali niste znali do čega brojite… Teško dišem misleći na njih.”

Azmeh Dawood također je govorila o svom mlađem bratu Šahzadi Dawoodu koji je također poginuo u imploziji, rekavši: “Bio je moj mlađi brat… Odgojila sam ga”.

Dodala je da je njezin brat od malih nogu bio “apsolutno opsjednut” Titanicom i da je volio posjećivati muzejske izložbe o olupini.

Foto: Hina