Tko je Aco Pejović koji je kao od šale napunio zagrebačku Arenu: Obožava ga i Modrićeva supruga

Tko je Aco Pejović koji je kao od šale napunio zagrebačku Arenu: Obožava ga i Modrićeva supruga

Ma samo opušteno, opušteno, biće tvoje što je njeno. Spakovat ću život ceo u dva kofera, pjevao je Aco Pejović (50) u rasprodanoj Areni Zagreb. Supruga Luke Modrića (37), Vanja Modrić (40), bila je u društvu njegove sestre i prijatelja u prvom redu na koncertu.

Proslavila je pobjedu Real Madrida na Svjetskom klupskom prvenstvu. Tom pobjedom Luka je osvojio 22. trofej u karijeri s tim klubom.

Pejović se tijekom nastupa obratio publici i čestitao Luki Modriću na njegovim uspjesima i s Realom i s hrvatskom reprezentacijom, koja je u prosincu osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu. Publiku u Areni oduševile su njegove riječi pa su ga nagradili gromoglasnim pljeskom, javljaju 24sata.

A tko je pjevač koji je kao od šale napunio zagrebačku Arenu?

Aco Pejović je rođen 1972. godine u Prijepolju. Odrastao je u naselju Kolovrat, a njegovi roditelji Isidor i Anđelka radili su u fabrici tekstila „Ljubiša Miodragović. Ima brata Predraga koji je četiri godine stariji i Radojića koji je šest godina mlađi. Kako kaže, bio je vrlo nestašno i tvrdoglavo dijete, ali roditeljima nikada nije pravio velike probleme. Volio je plivati ​​sa svojom braćom u rijeci Lim gdje su gradili male brane.

Trenirao je karate nekoliko godina i nositelj je zelenog pojasa. U osnovnoj školi išao je u košarkašku ekipu s kojom je nastupao na natjecanjima drugih škola. Jedno vrijeme trenirao je košarku u KK Elan, piše narodni.ba.

Pohađao je Osnovnu školu Milosav Stiković u Prijepolju. Glazba je oduvijek bila njegova velika ljubav. Majka mu je jako lijepo pjevala, ali vjeruje da je talent naslijedio od pokojnog djeda Marka koji je svirao flautu. S osam godina otac mu je kupio prvu usnu harmoniku. Iako ga je to veselilo, harmonika ga nije oduševila jer je kao dijete slušao bendove poput Kajagoogooa, Duran Durana i drugih.

Nakon završene osnovne škole upisuje Srednju muzičku školu “Vasa Pavić” u Podgorici. Prvih šest mjeseci školovanja u velikom gradu proveo je u studentskom domu, gdje su uvjeti bili vrlo loši. Nakon što ga je majka posjetila, nagovorila je oca da ga preseli u drugi stan. Tada je Aco sa školskim prijateljem iznajmio sobu u kojoj je živio sljedeće tri godine.

Klavir je učio svirati u klasi profesorice Katice Viksanović, a kontrabas u klasi profesora Pavela Aksemita. Zajedno s prijateljima svirao je i pjevao po lokalnim kafićima. Nastupi mu nisu bili strani jer je već sa 14 godina pjevao na rođendanima, proslavama i slavljima u rodnom gradu.

Nakon završene srednje škole otišao je u posjet stricu koji je živio u Francuskoj. Tijekom prvog posjeta na granici nije mu tražena viza, ali je zbog neinformiranosti doživio niz neugodnosti tijekom drugog putovanja u Francusku. Proveo je jednu večer u talijanskom pritvoru, ali je ipak uspio doći do Francuske.

Godine 1990. odlazi na odsluženje vojnog roka u Hrvatsku. Bio je stacioniran u Virovitici i Varaždinu, a tamo je upoznao Predraga Kovača iz Foče i Nedžada Visu iz Sarajeva, prijatelje za cijeli život.

Već 1991. godine počinje svirati po prijepoljskim kafićima i restoranima. Bio je jedan od rijetkih glazbenika koji je u to vrijeme i pjevao i svirao klavijature. Ubrzo se o njemu pročulo po okolnim mjestima. Uslijedili su koncerti u Užicu, Zlatiboru i drugim gradovima. Sa grupom Trag iz Prijepolja 1993. godine nastupa na festivalu “Beogradsko proljeće”. U Beogradu se proslavio, pa je u Beogrqadu počeo pjevati.

Na nagovor kumova Bojane i Peđe odlučio je 1995. sa suprugom preseliti u Beograd. Prvo je nastupio u piceriji “Bata” na Zvezdari. Tu se okupljalo imućnije beogradsko društvo, pa su s vremenom za njega čuli i drugi vlasnici lokala. Nakon toga počinje raditi u velikim klubovima i diskotekama kao što su “Ritz”, “Pirana”, “Trezor” i “Bombo”. U potonjem se dolazilo samo da se čuje Aca Pejović.

Aco Pejović je od 1991. godine počeo redovno da nastupa po prijepoljskim lokalima, au jednom od njih je upoznao Biljanu Koković. Zaprosio ju je sedam dana nakon što su počeli izlaziti tako što ju je nakon maturalne večeri odveo k sebi.

S obzirom na to da je Biljana bila odlična učenica i da su njeni roditelji imali plan da ona nastavi školovanje, bilo im je teško prihvatiti njihovu namjeru da se vjenčaju. Na kraju su ipak popustili, pa su se vjenčali u općini 23. ožujka 1994. godine. 13. srpnja 1995. godine dobili su kćer Magdalenu i iz Prijepolja su se preselili u Beograd.

Na početku su živjeli u malom stanu u beogradskom naselju Zvezdara. Dvije godine kasnije preselili su se u veći stan, a tada je rođena njihova druga kćerka Marija. U listopadu 2005. godine dobili su treću kćerku kojoj su dali ime Iva.

Foto: Društvene mreže