Tko je ambiciozna supruga ministra Primorca: Cijepila se preko reda, a karijera joj je vezana uz Andreja Plenkovića

Tko je ambiciozna supruga ministra Primorca: Cijepila se preko reda, a karijera joj je vezana uz Andreja Plenkovića

Bivši ministar financija Zdravko Marićšokirao je javnost u srpnju prošle godine nakon što je dao ostavku. Naslijedio ga je Marko Primorac, izvanredni profesor na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu i nekadašnji savjetnik za gospodarstvo bivše predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.

38-godišnji Primorac završio je XV. gimnaziju u Zagrebu, a 2003. upisao je fakultet na kojem je diplomirao 2007. godine. Prvo je završio diplomski sveučilišni studij poslovne ekonomije – smjer financije, a onda poslijediplomski specijalistički studij ‘Upravljanje financijskim institucijama’.

Nakon što je postao ministar financija, nije dugo trebalo da procure informacije koje su mnogima zasmetale. Naime, riječ je o aferi ‘cijepljenje izvan protokola’, kad je u Hrvatskoj tek krenulo cijepljenje protiv Covida-19 na zagrebačkom Rebru.

Ministar Marko Primorac

Tada je Jutarnji list pisao da su se njegova supruga Iskra i on među prvima cijepili preko reda iako su bili dovoljno mladi i zdravi zbog čega nisu spadali u primarne skupine za tadašnje skromne doze, javlja Story.

Inače, Primorčeva supruga Iskra Primorac ravnateljica je REGOS-a u dva mandata od 2017. te predsjednica Upravnog vijeća KBC-a Zagreb od 2020. godine. I njezina je karijera vezana uz HDZ i Andreja Plenkovića.

Osim toga, njezina imovinska kartica iznenadila je mnoge. Kako je pisao Jutarnji list u srpnju prošle godine, bračni par od nekretnina ima stan u Zagrebu od 60 četvornih metara vrijedan 855.000 kuna te oranicu od 1048 kvadrata u Odri vrijednu 525.000 kuna. Imaju automobil BMW 520D iz 2017. godine vrijedan 200.000 kuna te štednju od 35.000 eura, 16.000 švicarskih franaka, 600.000 kuna i 14.000 dolara.

Foto: Hina