Tko se krije iza inicijala AP u aferi Žalac: Oporba sumnja na jednog moćnog čovjeka

Tko se krije iza inicijala AP u aferi Žalac: Oporba sumnja na jednog moćnog čovjeka

WhatsApp poruke optuženica Gabrijele Žalac i Josipe Rimac iz afere Vjetroleketrane u kojima u drugoj aferi, Softver, potonja piše ‘sutra ćemo dogovoriti s AP’, oporbu je u petak navela da se zapita zašto premijer Andrej Plenković nije pozvan na obavijesni razgovor.

Arsen Bauk (SDP) navodi da ima dosta inicijala kao i aktualnog predsjednika Vlade, ali, ističe, dao bih se okladiti da su mislile na njega, javlja HRT.

– Ako se gospođe žele braniti na taj način, reći će na koga su mislile, a sve ostalo se trebalo utvrditi u istrazi”, dodao je.

Upitan je li trebalo saslušati premijera, kazao je da, ako postoje indicije da ima neka veća saznanja, onda ga se trebalo pitati za saznanja.

– Ako ga odvjetnici obrane predlože, vjerojatno će biti pozvan da kaže ono što zna, a ako ga tužiteljstvo pozove kao svjedoka, to će isto biti zanimljivo. Hoće li se uspjeti identificirati inicijali koji su spomenule, hoće li njegova saznanja o ovome biti korisna bilo kojoj strani, utvrdit će se u sudskom postupku, poručio je.

Nikola Grmoja (Most) zapitao je je li AP koji se spominje u porukama Gabrijele Žalac i Josipe Rimac kiropraktičar Anto Pavlović ili je to Andrej Plenković. Ako je to Andrej Plenklović, a svi znamo da jest, zašto onda taj čovjek nije pozvan na obavijesni razgovor. Mislim da je to pravo pitanje, smatra Grmoja.

Zašto premijer nije pozvan na obavijesni razgovor jer su u tim sms-ovima jasno govori da se išlo prema njemu oko rješavanja tih problema, ocijenio je.

I Sandra Benčić (Zeleno-lijevi blok) kaže da je ‘baš razmišljala tko bi mogao biti AP’.

– Associated Press? Aco Petrović? Ne znam, ili možda Andrej Plenković. Birajte vi tko bi mogao biti AP u prepisci između Josipe Rimac i Gabrijele Žalac, ironično je poručila.

Foto: Hina