Todorić opet govori o uroti: Uništili su me Plenković, Dalić, Petrov i Rusi

Todorić opet govori o uroti: Uništili su me Plenković, Dalić, Petrov i Rusi

Za koji dan navršit će se dvije godine od donošenja lex Agrokora. Četiri i pol mjeseca nakon izručenja Hrvatskoj, optužnice protiv Todorića i vrha Agrokora još nema. Gost Točke na tjedan bio je bivši vlasnik Agrokora Ivica Todorić. Optužio je  premijera  Andreja Plenkovića, bivšu potpredsjednicu Vlade  Martinu Dalić, bivšeg  predsjednika Sabora  Božu Petrov i ruskog veleposlanika da su  skovali “pakleni plan” da ga uklone iz Agrokora.

“Mene su određeni lešinarski fondovi, strani i domaći, određene institucije i pojedinci stalno gledali i promatrali na koji način bi se dokopali Agrokora i kako bi iz toga stvorili svoj profit. Kad su vidjeli da sam ja refinancirao kratkoročni dug, kad su oni vidjeli da sam ja na burzi, oni su došli u paniku i znali da više Agrokor nikad nitko neće moći dohvatiti. Da bi našli nekakvo rješenje, mene su počeli nagovarati preko ljudi iz Agrokora uzmem neki sindicirani kredit od 300 milijuna eura. I ja, da ne kažem ne razmišljajući, pristanem. Onda su ti koji su radili na mene su samo jednoj agenciji slali podatke”, izjavio je  Todorić  dodajući da  krivce treba tražiti među ljudima  koji su bili na predstavljanju knjige  Martine Dalić. Prepričao je  i famozni sastanak  u Saboru gdje ga je pozvao  Božo Petrov, a na kojemu je bio i predsjednik Vlade  Andrej Plenković.  Prisjetio se da  ga je Petrov odmah napao, a da je Plenković “samo jeo čokoladicu i  diplomatski govorio”.

Tijekom  opširnog  intervjua Todorić je napadao  Plenkovića,  Petrova,  Martinu Dalić, guvernera Vujčića,  ali nijednom nije spomenuo  ministra financija  Zdravka Marića.