Todorić ponovno napao Vujnovca: Tvrdi da ne ulaže izvan Hrvatske, a sa svojim ortacima ima devet kompanija na Malti

Todorić ponovno napao Vujnovca: Tvrdi da ne ulaže izvan Hrvatske, a sa svojim ortacima ima devet kompanija na Malti

Ivica Todorić ponovno je ušao u polemiku s Pavlom Vujnovcem koji je prije nekoliko dana dao veliki intervju N1 televiziji.

“Vujnovac iznosi podatak da je on 2010. g registrirao svoje prvo društvo „ENNA“, i to uz potporu mađarske energetske kompanije E.ON.

Ivica Todorić je do te 2010 g. u svoju domovinu Hrvatsku uložio preko 18 milijardi kuna, izgradio desetke tvornica, kontinuirano razvijao nove tehnologije, podigao konkurentnost kako same kompanije Agrokor tako i države Hrvatske, otvorio TISUĆE novih radnih mjesta itd. Da ne spominjem desetke milijardi koje sam uložio nakon toga.Od 2010 g. do danas Vujnovac (osim nakaradnog hotela gdje je samo investitor) nije izgradio niti kućicu za psiće, a preko svojih sumnjivih offshore mreža posjeduje najveći dio strateških kompanija Republike Hrvatske.Tko mu je to omogućio, pogodovao?Vujnovac se predstavlja kao ozbiljan poslovni čovjek, a javno iznosi bezočne laži i svojim nastupom pokazuje da nema niti osnovno poslovno znanje!

• Pa tako Vujnovac izjavljuje: „ Ja i niti jedna moja kompanija i PPD nismo narasli na privatizaciji. MENI NIJE NITKO NEŠTO POGODOVAO i ne možemo pričati nešto. AGROKOR JE REALNO RADIO GOMILU PRIVATIZACIJA“.

Lako se razbacivati pojmovima za koje znaš da su uvriježeni u kafanskim kuloarima, to obično i rade primitivne neznalice. Ja na njegovu LAŽ odgovaram:AGROKOR NITI TODORIĆ NIKADA NISU SUDJELOVALI NITI U JEDNOJ PRIVATIZACIJI U HRVATSKOJ!Agrokor je naime ulagao novac u već privatizirane kompanije i te su tvrtke često bile na tenderu jer je bilo manjinskog državnog vlasništva (kao npr. u Jamnici), a u kompanije sa većinskim državnim vlasništvom ulagali smo isključivo kada su bile na tenderu. Ako se radilo o državnim portfeljima, Agrokor je kupovao isključivo na javnim natječajima, a u te i sve ostale portfelje ulazili smo s OBAVEZOM ulaganja velikog novaca (govorimo o milijardama), te smo ispunjenjem tih ugovornih obaveza i snažnim ulaganjima sagradili Hrvatsku industriju iz temelja, kontinuirano podizali zaposlenost i konkurentnost.I Vujnovac je na primjer uložio u jedan proizvodni portfelj Petrokemiju Kutinu, koja je danas zatvorena i ne radi. Vujnovac izjavljuje da ne rade jer je PLIN SKUP! Iz razloga visoke cijena plina Vujnovac kupuje umjetni gnoj u inozemstvu i uvozi ga u RH. Hrvati zbog visoke cijene plina zatvaraju svoje kuće i odlaze raditi u inozemstvo! Povucite paralelu.

• Nadalje Vujnovac izjavljuje: „Meni nije ništa nitko pogodovao“!

S punom odgovornošću tvrdim da je astronomski rast Pave Vujnovca direktno povezan s politikom, 80% strateških kompanija koje su danas u njegovom vlasništvu omogućio mu je Plenkovićev HDZ, s kojim je direktno financijski povezan, koje je kreditirao i to milijunima kuna.Plenković je osobno dolazio da mu preda imovinu na upravljanje u Rijeci; Plenković je likvidirao PLINSKI BIZNIS INA-e i predao Vujnovcu ugovore za nabavu plina; skladišta plina; kontrolu glavnih potrošača plina; LNG Krk; Petrokemiju; Dalekovod; željeznički teretni promet (Cargo), AGROKOR; kao i raznu drugu imovinu …, a i HEP je kasica prasica Pave Vujnovca, što ću također elaborirati u narednim danima.Odgovorno tvrdim da su radnje koje su Pavi Vujnovcu omogućile prisvajanja strateške nacionalne imovine RH – pakleni, pomno osmišljeni plan za društveno-političku i ekonomsku kolonizaciju Republike Hrvatske od strane ruskih i mađarskih interesnih skupina.

• Vujnovac u spomenutom intervjuu izjavljuje i sljedeće: „ Ja svoje novce ne investiram izvan Hrvatske!“.Postoji javna objava na stranicama PPD-a o kompanijama u raznim državama, a koje su vlasništvo Vujnovaca i njegovih ortaka. Postoji i ono što je tajno. Koliko toga ima? Tko će znati. Za ono što se za sada zna, Vujnovac s ortacima ima, samo na Malti 9 kompanija (a govori se o njih 26) koje imaju milijune međusobnih transakcija! Sve to je izvan kontrole Hrvatskih institucija. Ima li to veze s utajom poreza, pranjem novaca, skrivanjem pravih vlasnika, sakrivanjem vlasništva? Što se događa? Zašto? Zvuči li vam sve ovo dovoljno zastrašujuće ?U sljedećoj objavi o dugovima, investiranju Vujnovca u Hrvatsku, sistemskom riziku, novcu Vujnovca koje je reinvenstirao, Fortanovi”, ističe Todorić.

Foto: Hina