Tomašević se pohvalio: Značajno smo smanjili količinu miješanog komunalnog otpada. Evo konkretnih brojki

Tomašević se pohvalio: Značajno smo smanjili količinu miješanog komunalnog otpada. Evo konkretnih brojki

Gradonačelnik Tomislav Tomašević otvorio je jutros, na Zagrebačkom velesajmu 44. izdanje najveće književne manifestacije u Hrvatskoj, sajam knjiga i učila – Interliber. Nakon otvorenja, Tomaševi će sa zamjenicima Danijelom Dolenec i Lukom Korlaetom, održao redovnu konferenciju za novinare.

Gradonačelnik je konferenciju započeo odgovaranjem na pitanja vezanima uz smanjenje količina miješanog komunalnog otpada.

“Danas, nešto više od mjesec dana nakon uvođenja novog modela odvoza imamo novije podatke koje možemo usporediti s istim mjesecom prošle godine. Tako ovog listopada, u odnosu na listoipad prošle godine imamo 27 posto manje miješanog komulanog otpada”, istaknuo je, javlja N1.

Dodao je i kako je u odnosu na listopad lani, odvojeno čak 40 posto više plastike, 36 posto biootpada te devet posto papirnatog otpada. “U desetak gradskih četvrti više od 80 posto spremnika sadrži isključivo plave vrećice, a negdje čak i 90 posto”, izjavio je te dodao kako je kod obiteljskih kuća najbolja gradska četvrt Gornja Dubrava.

Najavio je i kako je nova pročelnica Gradskog ureda za socijanu zaštitu, zdravstvo i branitelje Lora Vidović, poznata hrvatskoj javnosti kao bivša pučka pravobraniteljica.

O kompostani na Jakuševcu

“Nova kompostana trebala bi biti u Novskoj. Dobar dio neugodnih mirisa širio se od svinja koje se drže oko Jakuševca, to je problem koji se 20 godina nije riješio. Otkad smo došli na vlast taj broj svinja se sa 1500 smanjio na 100, a broj farmi od 20 na pet”, istaknuo je te dodao kako sav otpad, kada mogu obrađuju vlastitim kapacitetima, plastiku isključivo privatnim kapacitetima, prenosi Večernji list.

Foto: Hina