Tomaševićeva zamjenica objavila imovinsku karticu: Uopće nije siromašna kao “crkveni miš”. Dapače

Tomaševićeva zamjenica objavila imovinsku karticu: Uopće nije siromašna kao “crkveni miš”. Dapače

Zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika Danijela Dolenec objavila je svoju prvu imovinsku karticu s obzirom na to da je stupivši na dužnost Tomaševićeve zamjenice ujedno postala dužnosnica

Danijela Dolenec, doktorica znanosti iz politologije, kao zamjenica zagrebačkoga gradonačelnika ima plaću od 15.586 kuna, a uz to je prijavila da od znanstvenog dohotka jednokratno prima 30.500 kuna.

Od edukacijske djelatnosti, također jednokratno, inkasirala je nešto manje od dvije i pol tisuće kuna, a od imovine svaki mjesec zaradi 3360 kuna. Suprug zagrebačke dogradonačelnice radi u tvrtki Flixbus CEE South d.o.o. za neto plaću od 23.081 kunu, a uz to jednokratno od nesamostalnog rada inkasira još 16.887 kuna, javlja N1.

Supružnici posjeduju tri stana u Zagrebu.

Jedan glasi na Dolenec, a stekla ga je darovnim ugovorom, ima 67 kvadrata i procijenjen je na 900.000 kuna. Stan od 39 kvadrata, vrijedan 600.000 kuna, supružnici zajednički posjeduju i stekli su ga nasljedstvom i kreditom. Treći glasi na supruga Danijele Dolenec. Ima 82 kvadrata i vrijedan je 1.250.000 kuna. I taj stan stečen je kombinacijom nasljedstva i kredita.

Suprug ima automobil Honda Civic iz 2008. vrijedan 40.000 kuna.

Oboje imaju udio u fondu Croatia mirovinskog osiguranja te je vrijednost svakog udjela nešto veća od 11 tisuća kuna. Zajednički udio imaju u fondu Allianz Hrvatska d.d., vrijedan 47.880 kuna. Suprug Danijele Dolenec ima i udio u fondu ZB Invest, vrijedan 28.600 kuna, ali i štednju u kriptovalutama od 80 tisuća kuna.

Suvlasnik je gotovo četvrtine tvrtke Top Digital Agency Inc sa sjedištem u Dublinu u Irskoj. Tvrtka ima urede u Londonu i Zagrebu.

Dolenec je navela da je članica Hrvatskoga politološkog društva.

Na slici: Danijela Dolenec (prva s lijeva) i gradonačelnik Tomislav Tomašević

Foto: Hina