Tragedija u Zadru: Poginula dva hrvatska pilota u padu školskog aviona

Tragedija u Zadru: Poginula dva hrvatska pilota u padu školskog aviona

Dva pripadnika hrvatskog ratnog zrakoplovstva poginula su u padu školskog zrakoplova Zlin u mjestu Biljane Donje kod Zadra. Policija je dojavu o padu zrakoplova zaprimila oko 16 sati, a na teren su prvi stigli vatrogasci JVP Benkovac i ugasili požar na avionu.

– Dvije osobe su smrtno stradale. U ispomoć je došlo jedno tehničko vozilo s posadom iz JVP Zadar. Više informacija će se znati uskoro, ispričao je za 24 sata Luka Erstić, vatrogasni zapovjednik.

Mještanka Biljana Gornjih, koja živi 100 metara od mjesta nesreće u razgovoru s novinarima Večernjeg ispričala je kako je avion pao u dvorište susjeda.

– Jako je brujalo, odjednom se čuo jak prasak. Avion je pao u dvorište susjeda. Navodno su bili u kući.

Ja sam tu na 100 metara od nesreće, ispričala je za Večernji u telefonskom razgovoru mještanka Biljana Gornjih.

MORH je potvrdio da su u školskom zrakoplovu Zlin poginula dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Bila je riječ o redovnom obučnom letu, a što je pošlo po zlu još se utvrđuje.

– Prema najnovijim informacijama, u padu vojnog školskog aviona ZLIN oznake 403 poginula su dva pripadnika Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga admiral Robert Hranj uputili su se prema 93. zrakoplovnom krilu u Zemuniku.

Ministarstvo obrane će o više informacija izvijestiti javnost, priopćili su iz MORH-a.

Najavljeno je da će u 20 sati u 93. krilu HRZ-a u Zemuniku biti održana konferencija za medije, na kojoj će MORH izvijestiti o više informacija o ovoj tragičnoj nesreći.

Foto: TV Diadora

Facebook Comments