Tragičan kraj potrage za nestalom djevojčicom Vanjom: Ubijena je

Tragičan kraj potrage za nestalom djevojčicom Vanjom: Ubijena je

Pronađeno je tijelo četrnaestogodišnje djevojčice Vanje Gojčvski nestale 27. studenoga na putu do škole u Skopju u Sjevernoj Makedoniji. Prema navodima MUP-a, kako prenosi Blic, djevojčica je ubijena istoga dana kada je nestala. Isti portal dodaje i kako je u blizini tijela djevojčice pronađena još jedna ubijena osoba.

Tijela su pronađena u okolini Skopja, u blizini Velesa. Druga ubijena osoba je P.Ž. (74) čiji je nestanak prijavljen 24. studenoga. U vezi s ova dva slučaja osumnjičeno je pet osoba, od kojih su tri privedene, jedna se nalazi u policijskoj postaji, a jedna je u inozemstvu, prenosi Blic

Jedan od njih navodno je sve priznao i rekao kako su ubili Vanju i staricu. Istaknuo je i kako su koristili automobil marke Citroen kojega su zapalili, a kojeg je policija pronašla. Na temelju te informacije, policija je pronašla oba tijela.

Podsjetimo, djevojčica je nestala u jednom od najprometnijih dijelova Skoplja što je uznemirilo stanovnike Sjeverne Makedonije. Ona je u ponedjeljak krenula u školu u 7.20 i već u 7.35 sati nije bila dostupna. Njezina je majka ranije istaknula kako Vanja nije prijavljivala maltretiranje, da obiteljski odnosi nisu narušeni i da nemaju neprijatelja, prenosi Večernji list.

Ministarstvo unutarnjih poslova priopćilo je, kako su prije nekoliko dana prenosili makedonski mediji, da je odmah po prijavi krenula istraga, da je obavljen niz razgovora s osobama bliskima djevojčici te da su pregledane kamere. Također, makedonski ministar unutarnjih poslova Oliver Spasovski u petak je naglasio da je ispitano nekoliko desetaka osoba.