Turudić poručio Kolakušiću da mora podnijeti ostavku: Pozvao ga da kaže tko koga korumpira u pravosuđu

Turudić poručio Kolakušiću da mora podnijeti ostavku: Pozvao ga da kaže tko koga korumpira u pravosuđu

Predsjednik Županijskog suda u Zagrebu Ivan Turudić  komentirao je najavu suca Trgovačkog suda u Zagrebu Mislava Kolakušića da će se kandidirati na europskim izborima i da mu je to kao sucu dozvoljeno. Turudić je rekao da se svatko smije politički angažirati, ali da bi sudac koji se odlučio na to, sam trebao zatražiti svoje razrješenje. Ako to ne napravi sudac, to bi trebao napraviti predsjednik suda na kojem radi.

“Da je Kolakušić na Županijskom sudu, ja bih pokrenuo stegovni postupak protiv njega. Zato štor je nepokretanje postupka razlog za razrješenje predsjednika suda”, rekao je Turudić.

Odbacio je Kolakušićeve tvrdnje da je najveći problem korupcije u pravosuđu to da predsjednici sudova pojedine predmete dodjeljuju pojedinim sucima: “To je neistina. Već se godinama dodjeljuju nasumice, kompjuterskom dodjelom… Nasumično se dodjeljuju spisi. Sudac Kolakušić to sigurno zna, ne znam zašto govori suprotno. U čemu bi se sastojala ta korupcija da predsjednik nekome dodjeljuje spis? Tko kome daje novac, tko koga korumpira? A kažem – ne dodjeljuje ga, nego se dodjeljuje nasumično, rekao je Turudić za N1.

 

 

 

 

Foto: Denis Cerić/Hina