Tužna vijest: Preminuo je otac Zlatka Dalića

Tužna vijest: Preminuo je otac Zlatka Dalića

Zlatko Dalić dobio je tužnu vijest – u Livnu mu je preminuo 91-godišnji otac Ivan.

Izbornik je često bio u rodnom gradu u roditeljskom kući jer i otac i majka Kata dugo su teško bolovali. Još prije Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine Ivan je bio hospitaliziran, tada je doživio najveći sinov uspjeh što mu je vjerojatno i produžilo život.

– Sine, budi čvrst i svoj, i ostani što dulje u Rusiji – poručio mu je prije četiri godine budući da je izborniku bilo vrlo bolno zaputiti se na Mundijal.

Zlatko Dalić vodio je trening na Maksimiru nakon kojeg mu je javljena informacija koje se najviše bojao. Odmah je sjeo u auto i zaputio se u Livno gdje mu žive i brat Miran i sestra Mladenka, a pogreb će biti u srijedu. U Livno na posljednji ispraćaj izbornikova oca doći će i delegacije HNS-a predvođena predsjednikom Marijanom Kustićem, a sigurno će mu sućut doći izraziti i brojni drugi ljudi iz sportskog i društveno-političkog života. Kao što su to učinili reprezentativci i članovi stručnog stožera.

Prema vijestima iz HNS-a izbornik će se potom vratiti u reprezentativni tabor te će voditi nacionalnu vrstu u Osijeku u susretu s Austrijom u petak. Bude li mogao.

Nevjerojatan je raritet i podudarnost da je isti dan pripreme francuske reprezentacije napustio izbornik Didier Deschamps kojem je također umro otac – Pierre!

Svjetski prvak i svjetski dopravak iz moskovskog finala Deschamps i Dalić jedan za drugim ostali su bez roditelja. A uskoro ih u Splitu čeka međusobna utakmica. Zlatko nikad nije skrivao golemu privrženost ocu i obitelji te je za njega ovo ogroman gubitak.

Zlatko dalić je u svojim javnim nastupima uvijek isticao koliko mu je važna obitelj.

“Mislim da je obitelj temelj svega. Iz obitelji, iz kuće, polazi osnovni odgoj, osnovne stvari u životu koje čovjek nauči, s kojima živi. To je u životu najvrjednije. U svim situacijama, kada dođu krize, kada dođu loši trenutci, jedini koji ostaju jesu obitelj i najiskreniji prijatelji. Mislim da svaka osoba u životu čini ovakve ili onakve stvari i nekakve pogrješke i propuste, ali najvažnije je u sadašnjim teškim vremenima očuvati obitelj. Za sve što sam napravio u životu zahvaljujem obitelji i, jasno, dragomu Bogu. Kad govorim o obitelji, govorim i o svojim roditeljima, o užoj rodbini, koji usađuju vrjednote koje čovjeka vode u životu. Mislim da je obitelj najvrjednija”, rekao je Daić za Glas Koncila.

Foto: Livno online