Twitter tužio Muska: Cijene dionica strmoglavo pale

Twitter tužio Muska: Cijene dionica strmoglavo pale

Twitter je podigao tužbu protiv Elona Muska kojom ga pokušava prisiliti da kupi tvrtku čime Twitter počinje pravnu bitku protiv najbogatijeg čovjeka na svijetu.

Twitter u tužbi traži od suda da naredu Muskui da dovrši kupnju Twittera po dogovorenih 54,20 dolara po dionici Twittera.

“Nakon što je organizirao javni spektakl kako bi uključio Twitter u igru ​​te predložio i zatim potpisao ugovor o spajanju koji je pogodan za prodavače, Musk očito vjeruje da on – za razliku od svih drugih strana koje podliježu ugovornom pravu Delawarea – može slobodno promijeniti svoje mišljenje , uništiti tvrtku, poremetiti njezino poslovanje, uništiti dioničarsku vrijednost i otići”, navodi se u tužbi u kojoj je naveden dugi popis svih kršenja ugovora od strane Elona Muska koji su bacili mrlju na Twitter i njegovo poslovanje.

Pad cijena dionica

Dionice Twittera pale su za više od 8 posto u posljednjih mjesec dana.

Dionice Twittera pale su više od 11 posto u ponedjeljak, na jednu od najnižih razina od 2020. jer su ulagači očekivali nadolazeći sudski spor. Otkako je Twitter 25. travnja prihvatio Muskovu ponudu, njegove su dionice izgubile više od trećine vrijednosti jer su ulagači postali sve skeptičniji da će se posao sklopiti prema dogovorenim uvjetima. Nasuprot tome, burzovni tehnološki indeks Nasdaq pao je oko 12.5 posto u istom razdoblju.

Podsjetimo, Musk je u petak rekao da će nastojati raskinuti svoj ugovor vrijedan 44 milijarde dolara jer je tvrtka društvenih medija prekršila više odredbi ugovora.

Twitter je objavio zatim da nije prekršio nijednu od obveza prema ugovoru o spajanju s glavnim izvršnim direktorom Tesla Inc Elonom Muskom.

Duga i skupa parnica

Sudska parnica će vjerojatno biti dugotrajna i ogromna, uključujući mjesece skupih ročišta i pregovore elitnih odvjetnika. Rješenje je daleko od izvjesnog – Twitter bi mogao pobijediti, ali ako izgubi, Musk bi mogao otići plativši samo naknadu za raskid. Ili bi dvije strane mogle ponovno pregovarati ili nagoditi se, prenosi Index.

Foto: Hina