U Dalmaciji sletio kombi sa školskom djecom: Izgledalo je strašno

U Dalmaciji sletio kombi sa školskom djecom: Izgledalo je strašno

Oko 13:30 sati došlo je do prometne nesreće kraj Splita, na cesti koja spaja Srinjine i Gornje Sitno, javlja Dalmacija danas.

Radi se o strmoj i vijugavoj cesti koja spaja ova dva mjesta i na kojoj su vremenske prilike loše (pada kiša, cesta je klizava i povremeno je čak i u oblaku). Vozač je upravljajući kombi vozilom sletio u naselju Sirotkovići.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: “Luđak” izabran na čelo Argentine: Po majčinoj lozi i on je Hrvat

Prema neslužbenim informacijama, radi se o školskom kombi vozilu, a iz PU splitsko-dalmatinske su za Slobodnu Dalmaciju potvrdili da su se u trenutku nesreće u kombiju nalazili vozač i petero djece.

Slobodna Dalmacija neslužbeno doznaje da nitko nije teže ozlijeđen, a ravnateljica Osnovne škole “Srinjine”, Zrinka Mužinić Bikić, kazala je kako su sva djeca prema dosadašnjim informacijama u dobrom stanju.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Gazda Todorić se još nije izvukao: Državna odvjetnica poduzima očajnički manevar

– Djeca su pri svijesti. Neki su malo natučeni i za svaki slučaj su prevezeni u splitsku bolnicu na detaljan pregled, ali prema informacijama koje imam, nema težih ozljeda.

– U kombiju je bio vozač i petero učenika naše škole – kazala je Mužinić Bikić i dodala kako je u kontaktu s roditeljima djece koja su bila u vozilu.

Objasnila nam je da se nesreća dogodila u naselju Sirotkovići i istaknula da je riječ o cesti koja nema zaštitnu ogradu.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Alen Vitasović se odlučio na radikalan potez nakon traumatičnog iskustva u bolnici: Povratio sam dvije litre krvi, a imam atrofiju mišića pa jedva hodam

– Ta cesta je problematična i apeliramo da se pristupne ceste školi pregledaju i urede – poručila je Mužinić Bikić.

Predstojnik Klinike za dječju kirurgiju, dr. Zenon Pogorelić, kazao je za Jutarnji kako je na hitni prijam zaprimljeno petero djece koja su sudjelovala u prometnoj nesreći i da su svi u dobrom općem stanju.

– Imaju minimalne tjelesne ozljede, uglavnom se radi o udarcima, nema teških tjelesnih ozljeda. Djeca će biti kratko zadržana, opservirana i nakon dijagnostičke obrade, ako sve bude u redu, najvjerojatnije puštena kući – kazao je za Jutarnji.

Foto: Dalmacija danas