SPLITSKA TRAGEDIJA: Ubojičin brat progovorio za medije. Postoji i snimka tragičnog događaja

SPLITSKA TRAGEDIJA: Ubojičin brat progovorio za medije. Postoji i snimka tragičnog događaja

Nekoliko sati nakon što je mladiću zadao smrtonosne ubode nožem, osumnjičeni za ubojstvo u Splitu opet je bio na mjestu zločina, ali ovog puta vezan i u pratnji forenzičara.

Istražuje se svaki detalj kako bi se sklopio kolaž ubojstva koje je noćas potreslo Split. Postoji i krunski dokaz, snimka s balkona obližnjeg hotela ispred kojeg se ubojstvo i dogodilo.

“Odmah po saznanju za događaj, izlaskom na mjesto događaja sve osobe koje smo dovodili u vezu s događajem smo doveli u službene prostorije policije, a tijekom istraživanja dvije osobe su uhićene i nad njima je istraživanje”, potvrdila je Željka Radošević iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Josipa Lisac tvrdi da nije mislila na Aleksandru Prijović: Zašto se tako veselite nanoseći drugim zlo

Danas bijele ruže i lampioni na mjestu ubojstva gdje se u petak navečer odvijala drama. Kiša je do jutros oprala sve tragove zločina, javlja rtl.

“Šetao sam se ovdje, vidio lokvu krvi i dva policajca. U čudu sam stao i govorim – što je ovo? A oni govore ‘brat ti je ubio nekoga'”, ispričao je za RTL Danas brat osumnjičenog Ivan Rušić.

Uz dva starija brata, policija je privela i Ivana, ali su ga ubrzo i pustili. Sumnjali su da je i on sudjelovao u sukobu koji je nastao kada su braća od skupine mladića tražili novac.

Nakon što su ih odbili, stariji se uputio kući, uzeo nož i usmrtio mladića na ulici. Hitna pomoć stigla je za par minuta, no ubodna rana bila je fatalna. Mladi nogometaš, inače iz sportske obitelji, preminuo je na putu za bolnicu.

“U trenutku kad je osoba došla u bolnicu, već su bili svi vitalni znakovi van funkcije, i disanje i cirkulacija i puls. Tako da nismo imali ništa drugo praktički za raditi nego odmah pristupiti oživljavanju”, objavio je pročelnik Objedinjenog hitnog bolničkog prijema KBC Split Josip Krnić.

Na vratima ulaza, iz kojeg je noćas osumnjičeni istrčao s nožem oštrice duže od 20 centimetara i oduzeo život mladiću (22), još su vidljivi tragovi krvi.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMATI: Lucijan Carić: Mate Rimac je od 2011. do 2021. prodao možda šest automobila. A sjećate li se da je 2018. govori da je planulo 150 primjeraka C_Two

Susjedi su u nevjerici, a šok je, kažu, preblaga riječ za ono čemu su noćas svjedočili.

“Malo me uznemirilo, ipak majka mi je sedamdeset i sedam godina, nije vam ugodno, to je kat ispod. Ali oni kao susjedi stvarno nisu nikad imali s njima niti problema niti išta”, govori nam susjed Goran Lepen.

U šoku je i Splićanka Dušica Živčić. “Ne znam o kome se radi. Ovdje ima, baš u ovoj zgradi, tri brata. Poznati su, i roditelji i oni”, tvrdi.

Stravični zločin šokirao je i splitskog gradonačelnika Ivicu Puljka koji je izrazio sućut obitelji ubijenog mladića.

“Nadam se da se takve stvari više nikad neće dogoditi u Splitu. Mislim da je Split i dalje siguran grad, ovo je pojedinačan incident i na policiji je da dalje rješava taj slučaj”, poručio je Puljak.

Muškarca (31), kojeg policija dovodi u vezu s ovim kaznenim djelom, kao i njegovu braću, povezuje se i s obitelji Zavadlav. Posljednjih godina često ih se viđalo u društvu Filipova mlađeg brata Stanislava, a svi imaju i podeblji policijski dosje.

Na slici: Policija privodi ubojicu

Foto: Screenshot