Uhićen moćni ruski general: Optužbe su jako ozbiljne

Uhićen moćni ruski general: Optužbe su jako ozbiljne

Načelnik Glavne kadrovske uprave ruskog Ministarstva obrane, general-pukovnik Jurij Kuznjecov, uhićen je, priopćio je Istražni odbor.

“Osumnjičen je za primanje mita u posebno velikim razmjerima i protiv njega je pokrenut kazneni postupak, potvrdila je glasnogovornica ruskog Istražnog odbora Svetlana Petrenko.

MOŽDA ĆE VAS ZANIMTI: Ekonomski stručnjak objasnio zašto Hrvati imaju niske plaće: A Plenković? Za njega je “europska vrijednost” to što se 400 000 Hrvata iselilo

Prema istražiteljima, Kuznjecov je primio mito od predstavnika komercijalnih struktura za obavljanje određenih radnji u njihovu korist kroz razdoblje od 2021. do 2023., kada je radio kao načelnik 8. uprave Glavnog stožera ruskih oružanih snaga,.

“Tijekom pretraga njegove imovine otkriveno je i zaplijenjeno više od 100 milijuna rubalja (oko 1,1 milijun dolara) u ruskoj i stranoj valuti, zlatnicima, kolekcionarskim satovima i drugim luksuznim predmetima”, rekla je Petrenko i dodala da je sudac prihvatio zahtjev istražitelja da se osumnjičeniku odredi pritvor.

Foto: Rusko Ministarstvo obrane