Uhićen pljačkaš banke u Opuzenu: Riječ je o jednoj vrlo poznatoj osobi

Uhićen pljačkaš banke u Opuzenu: Riječ je o jednoj vrlo poznatoj osobi

Suradnjom hrvatske i bosanskohercegovačke policije sinoć je na području Neuma uhićen 41-godišnji muškarac koji se sumnjiči za kazneno djelo razbojništva počinjeno jučer u Opuzenu.

Muškarac je u ponedjeljak u poslovnici banke u Opuzenu, uz prijetnju djelatnicima, otuđio više od 47 tisuća kuna, nakon čega je pobjegao u nepoznatom smjeru.

U trenutku razbojništva u poslovnici nije bilo građana, već samo troje djelatnika od kojih nitko nije ozlijeđen, piše Dnevnik.hr.

Kako piše Slobodna Dalmacija radi se o Ivi Matičeviću, predsjedniku Građanske inicijative Sinovi i kćeri Neretve, koji je poznat javnosti po organiziranju prosvjednih skupova protiv zdravstvenog sustava i borbi za prava pacijenata u dolini Neretve, a u veljači je zbog toga pješačio do Zagreba. Poznat je Matičević i policiji. Prije 12 godina na Županijskom sudu u Šibeniku, zajedno sa S.V. iz Drniša, pravomoćno je osuđen na zatvorsku kaznu zbog dilanja marihuane i kokaina. Radilo se o posjedovanju gotovo osam kilograma marihuane i 123,55 grama kokaina, a Matičević je dobio četiri godine zatvora.

Foto: Baldo Marunčić/Hina