Uhićen prvoosumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota. Poznat od ranije mariborskoj policiji koja je tragala za bandom narkodilera

Uhićen prvoosumnjičeni za ubojstvo Denisa Tota. Poznat od ranije mariborskoj policiji koja je tragala za bandom narkodilera

Angelo Gorgievski sinoć je uhićen i odveden u istražni zatvor “Šutka”, potvrdila je za Večernji list Nives Tiganj, veleposlanica Hrvatske u Sjevernoj Makedoniji.  Tijekom razgovora o slučaju ubojstva hrvatskog rukometaša Denisa Tota u Skopju, nešto prije osam sati veleposlanicu Nives Tiganj nazvao je makedonski ministar unutrašnjih poslova Oliver Spasovski i potvrdio uhićenje. – Upravo me nazvao ministar Spasovski i rekao da je prvoosumnjičeni uhićen. Još jednom je izrazio žaljenje zbog nesretnog slučaja koji se dogodio u Skopju – rekla nam je Tiganj, piše Večernji list.

Ministarstvo unutarnjih poslova jučer je raspisalo međunarodnu tjeralicu za Giorgievskim nakon čega su ga u kratkom roku uspjeli uhititi. Gorgievski je prvoosumnjičeni za ubojstvo 28-godišnjeg hrvatskog rukometaša Denisa Tota. Kako se vidi na snimci nadzornih kamera, Gorgievski je udario Tota ispred diskoteke Privilege u gradskom parku, nakon čega je rukometaš pao na asfalt i zadobio smrtonosne ozljede. Jos uvijek nije poznato je li uhićen ili se predao.

Inače, Gorgievski je rođen u Mariboru, a  u lipnju 2016. doživio je tešku prometnu nesreću u centru grada kada je svojim automobilom marke Fiat Punto udario u pet parkiranih automobila i pobjegao, no ubrzo ga je uhvatila policija. Tada je mariborska policija krenula u potragu za bandom narkodilera, među kojima je bio i Gorgievski, a u listopadu iste godine policija je otkrila laboratorij za proizvodnju sintetičkih droga. Između ostalog, imali su GHB (gamahidroksibutirat, gammahydroxybutyrate), poznat i kao droga za silovanje. U laboratoriju su zaplijenjeni i amfetamini te marihuana. Njegove društvene mreže otvorene su za znatiželjne poglede i nude neke zanimljivosti. Primjerice, tu je fotografija na kojoj se nalazi s Hristijanom Mickoskim (desno), liderom najveće sjevernomakedonske oporbene stranke VMRO-DPME, koja je 25 godina vladala zemljom, a prema anketama mogla bi ponovno. S tim da bi u tom slučaju upravo Mickoski trebao postati premijer. Podsjetimo, Denis Tot jučer je pokopan u rodnom Đakovu. Još uvijek ima nerazjašnjenih stvari u ovome slučaju koji od početka prate dvije verzije priče. 

Prvi put kada je ova vijest dospjela u hrvatsku javnost pisalo se o napadu na 27-godišnjaka koji je, kako su tada mediji izvještavali, bio pretučen. Makedonska policija brzo je demantirala te tvrdnje i istaknula da na tijelu mladića nije bilo vidljivih ozljeda. Informaciju da je Tot pretučen demantirala je i šefica skopske bolnice Maja Mojsova. Prvo rekli da je umro od srčanog zastoja, a onda utvrdili da je ipak napadnut. Prije tri dana oglasio se i brat preminulog, Boris Tot, rekavši da je “njegov brat preminuo od srčanog udara, a ne od bilo kakvih tjelesnih ozljeda, tuče i ostalih gluposti”.  Istog je dana makedonska policija objavila priopćenje u kojem tvrdi da je hrvatski rukometaš Denis Tot ipak preminuo od posljedica fizičkog sukoba i zadobivenog udarca. Završetkom obdukcije pokazalo se da je Tot zbog udarca u glavu dobio teško oštećenje mozga. Odmah su uhićene dvije osobe, a za trećom se traga, kazala je makedonska policija.

Foto: Hina