Uhićena bivša državna odvjetnica u čijem je stanu prije godinu dana pronađeno četiri milijuna kuna: U kumskim je vezama s moćnim HDZ-ovcem

Uhićena bivša državna odvjetnica u čijem je stanu prije godinu dana pronađeno četiri milijuna kuna: U kumskim je vezama s  moćnim HDZ-ovcem

Bivša zamjenica zagrebačkog županijskog državnog odvjetnika Mirela Alerić Puklin i njezin suprug Goran Puklin, osumnjičen u aferi Janaf, uhićeni su u utorak zajedno s bivšom članicom uprave Agrokora Piruškom Canjugom, u novoj akciji Uskoka i policije.

Uhićenje Puklinovih potvrdio je njihov odvjetnik Ljubo Pavasović Visković, a odvjetnik Anto Nobilo potvrdio je za N1 da je uhićena Piruška Canjuga.

Jedna od stvari na koje se sumnja, prema zasad neslužbenim informacijama, je zlouporaba položaja i ovlasti – da je Mirela Alerić Puklin davala informacije Piruški Canjugi iz predmeta Agrokor.

Akcija je je proizašla iz ranijeg istraživanja u slučaju Janaf, a sve skupa je akcijom obuhvaćeno – prema neslužbenim informacijama 7 osoba – no neće sve biti uhićene.

Radila na predmetu Agrokor

Tijekom dana policija bi trebala pretražiti domove i druge prostorije koje koriste osumnjičenici, nakon čega slijedi ispitivanje u Uskoku te odluka o pokretanju istrage i eventualno određivanju istražnog zatvora.

Piruška Canjuga je početkom listopada 2020. oslobođena optužbi u tzv. malom Agrokoru, zajedno s bivšim vlasnikom koncerna Ivicom Todorićem i suoptuženima Antom Huljevom i Nicole De Rossi.

Optužena je i u glavnom slučaju protiv Todorića i njegovih suradnika koji su, prema još nepotvrđenoj optužnici, Agrokor oštetili za 1,2 milijarde kuna.

Mirela Alerić Puklin radila je na predmetu Agrokor, a ostavku je podnijela nakon što je kod njezinog supruga u istrazi afere Janaf pronađeno oko četiri milijuna kuna za koje se sumnja da pripadaju Draganu Kovačeviću, prvoosumnjičenom u tom slučaju. Podsjetimo, njezin suprug Goran Puklin je pristao Kovačeviću sakriti 2.593.800 kuna, 247.200 eura i 20.000 švicarskih franaka (cca 4,4 milijuna kuna).

Zanimljivo je da je uhićeni bračni par Puklin u bliskim vezama s utjecajnim HDZ-ovcem Marijom Kapulicom.

Savjetnik predsjednika HDZ-a Mario Kapulica koji je ujedno i predsjednik Zajednice utemeljitelja Hrvatske demokratske zajednice dr. Franjo Tuđman, potvrdio je prije godinu dana da je u kumskim vezama s Goranom Puklinom.

Bivša državna tužiteljica Mirela Alerić Puklin je kći Krešimira Alerića koji je tijekom devedesetih bio prilično utjecajan HDZ-ovac.

Na slici: Andrej Plenković i Mario Kapulica slave izbornu pobjedu HDZ-a

Foto: Hina