Uhićena ruska novinarka je supruga poznatog hrvatskog novinara: Kosovske vlasti tvrde da bi “mogla biti špijunka”

Uhićena ruska novinarka je supruga poznatog hrvatskog novinara: Kosovske vlasti tvrde da bi “mogla biti špijunka”

Kosovo je uhitilo rusku novinarku Dariju Aslamovu na granici zbog sumnje da bi mogla biti špijunka, rekao je kosovski ministar unutarnjih poslova Xhelal Svecla dodajući da trenutno pokušavaju utvrditi “njezine namjere”.

“Mnoge zemlje su dokazale da je bila angažirana u špijunaži za rusku vojnu obavještajnu službu i da se pretvarala da je novinarka”, rekao je Svecla u subotu.

Reuters nije mogao provjeriti Svecline optužbe, javlja N1.

Aslamova, koja radi za ruski tabloid Komsomoljskaja Pravda, kazala je da je puštena i da se sada nalazi u srpskom gradu Raški, prenijela je njezina novinska kuća

Aslamova i Komsomoljskaja Pravda nisu komentirali optužbe Kosova protiv nje.

Svecla je na svojoj Facebook stranici objavio nekoliko fotografija novinarke s ruskim ministrom vanjskih poslova Sergejem Lavrovom i jednu sa sirijskim predsjednikom Bašarom al-Asadom.

Robert Valdec

Rusija je glavni saveznik Srbije i baš kao i Beograd protiv je nezavisnosti Kosova.

Napetosti između zapadnobalkanskih susjeda Kosova i Srbije nedavno su se rasplamsale i dosegle vrhunac prošlog tjedna nakon što je Kosovo reklo da će obvezati Srbe koji žive na sjeveru zemlje i koriste srpske registarske tablice da predaju zahtjeve za tablice koje izdaju prištinske institucije. To je sada odgođeno.

U drugom incidentu, policija je u subotu rekla da je jedna od njihovih ophodnja u blizini srbijanske granice napadnuta na sjeveru zemlje gdje vladaju etnički sukobi i krijumčarske aktivnosti.

“Njen pokušaj ulaska u našu zemlju, koji koincidira s razvojem događaja na sjeveru zemlje, jasno dokazuje da se Rusija pridružila propagandi Srbije s ciljem destabilizacije naše zemlje”, rekao je.

Kosovo se pridružilo Europskoj uniji i Sjedinjenim Državama u osudi ruske invazije na Ukrajinu i već je uvelo sankcije.

Zanimljivo je da je Darija Aslamova supruga poznatog hrvatskog novinara Roberta Valdeca.

Naslovan fotografija: Uhićena ruska novinarka Darija Aslamova

Foto: Screenshot