Uhićeni ravnatelj HRT-a ima “bezbroj” nekretnina: Što je stekao mitom i korupcijom

Uhićeni ravnatelj HRT-a ima “bezbroj” nekretnina: Što je stekao mitom i korupcijom

Glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić u svojoj imovinskoj kartici ima zavidan broj nekretnina, ali i brod. I štednja mu je pozamašna.

Prema objavljenom izvješću o imovinskom stanju dužnosnika, glavni ravnatelj HRT-a Kazimir Bačić prijavio je plaću od 24.852,42 kune neto, ali i jednu kuću u Zagrebu, jednu u Strmcu u Zagorju, jedan stan u Dubrovniku i još dva stana u Zagrebu. Suvlasnik je i jednog poslovnog prostora u Dubrovniku. Njegova supruga također ima niz nekretnina.

Bačić je i korisnik triju kredita, ugovorenih od 2017. do 2020. godine. Ukupne mjesečne rate iznose mu više od 1100 eura, javlja N1.

U vlasništvu je naveo i kuću s okućnicom u Zagrebu od više od 800 kvadratnih metara, zatim stan u Dubrovniku od 59 kvadratnih metara, ali i većinsko suvlasništvo poslovnog prostora u Dubrovniku većeg od 100 kvadrata.

U Zagrebu ima stan od 28 kvadrata, zatim još jedan stan od 29 kvadrata, ali i kuću s okućnicom u Strmcu od 4000 kvadrata. Posjeduje i brod marke Jeanneau One Design 35 procijenjene vrijednosti od 110.000 kuna.

U izvješću o imovinskom stanju stoji i da glavni ravnatelj HRT-a ima 85.000 kuna štednje. U izvješću je navedeno i što sve posjeduje njegova supruga. Naveden je stan u Zagrebu od 73 kvadrata, još jedan stan u Zagrebu od 39 kvadrata, kuća u Selcu od 20 kvadrata i apartman u Selcu od 50 kvadrata.

Glavni ravnatelj HRT-a naveo je i da je njegova supruga vlasnica osobnog automobila Peugeot 5008 iz 2015. godine.

Foto: Hina