Uhodani sustav koji odlično funkcionira: Supruga HDZ-ova čelnika vozi Mercedes vrijedan 298.000 kn

Uhodani sustav koji odlično funkcionira: Supruga HDZ-ova čelnika vozi Mercedes vrijedan 298.000 kn

I dok ministrica Gabrijela Žalac kaže da su njeni roditelji unajmili luksuzni Mercedes, te se ponovno mora vaditi od optužbi da je postupila netransparentno, u Velikoj Gorici smo otkrili da supruga gradonačelnika također vozi luksuzni unajmljeni Mercedes koji nije prijavljen u imovinskoj kartici.

Čitatelji su nam fotografirali i poslali Mercedes C klase 220 D koji je redovno ove godine ispred Centra za odgoj i obrazovanje u Gorici, a koje vodi Nikolina Barišić, supruga HDZ-ova gradonačelnika Dražena Barišića. Barišić je i saborski zastupnik HDZ-a i čelnik županijskog odbora stranke.

– Samo se počela pojavljivati na poslu u tom novom luksuznom automobilu, pa je privukla pozornost, a ne znam baš kako su si priuštili taj automobil s obzirom na plaću – kaže nam čitatelj koji je poslao fotografiju, pišu 24 sata.

Cijena novog, osnovnog modela takvog Mercedesa je 298.000 kuna, a supruga Nikolina, prema imovinskoj kartici gradonačelnika prima mjesečnu plaću nešto manju od 8500 kuna, ali Barišić napominje da podaci nisu ažurirani i da kao ravnateljica prima plaću između 10.500 i 11.000 kuna. Gradonačelnik Dražen Barišić ima plaću od 18.000 kuna i terenski dodatak od 1500 kuna kao zastupnik. Automobila u imovinskoj kartici nemaju.

Foto: Dario Grizelj/Hina