Ukrajinci tvrde: Pogodili smo sjedište plaćeničke Wagner Grupe u Melitopolju. Ima puno ruskih žrtava

Ukrajinci tvrde: Pogodili smo sjedište plaćeničke Wagner Grupe u Melitopolju. Ima puno ruskih žrtava

Ukrajinske snage napale su u noći na nedjelju vojarnu u Melitopolju, gradu pod ruskom okupacijom, a neki ukrajinski izvori tvrde da ima mnogo ruskih žrtava.

Prema riječima svjedoka, čulo se 10 eksplozija, iako su neke od njih možda bile iz ruskih protuzračnih sustava. Ukrajinski dužnosnici tvrde da ima mnogo mrtvih i ozlijeđenih Rusa, dok je Rusija priznala tek nekoliko žrtava.

Videosnimke objavljene na društvenim mrežama pokazuju nešto za što se tvrdi da je ruska vojarna u gradu na jugu Ukrajine zahvaćena velikim požarom, a neki tvrde da to mjesto koristi skupina plaćenika Wagner.

Nekadašnje odmaralište i hotelski kompleks pored crkve u Melitopolju korišteno je kao vojarna, a većina žrtava očito je bila u kantini kada je do napada došlo, javlja Jutarnji list.

Napad na Melitopolj – navodno raketama Himars – bio je jedan od nekoliko napada tijekom noći u ruskim bazama. Eksplozije su tijekom noći zabilježene i na Krimu pod ruskom okupacijom, uključujući Sevastopolj i Simferopolj.

Ukrajinski službenici tvrde kako je napadnuto jedno od lokalnih sjedišta Wagner Grupe te da je ta plaćenička skupina doživjela velike gubitke.

– Siguran sam da će najmanje 50 posto onih koji su uspjeli preživjeti napad umrijeti prije nego što dobiju medicinsku pomoć, izjavio je guverner Luhanska Sergej Hajdaj.

Foto: Hina