UMALO PLENKOVIĆU POKVARIO FEŠTU: Kako je nakon “drugarske kritike” šef jarunskog HDZ-a povukao ostavku

UMALO PLENKOVIĆU POKVARIO FEŠTU:  Kako je nakon “drugarske kritike” šef jarunskog  HDZ-a povukao ostavku

Predsjednik temeljnog ogranka HDZ-a Jarun, Ivan Zvonimir Galić, kako doznajemo, dao je ostavku na to mjesto dan nakon što je u KD “Vatroslav Lisinski” održan Opći sabor HDZ-a, no ostavku je, kako kažu iz stranke, u međuvremenu povukao.

On je navodno članovima svog ogranka poslao poruku o ostavci, te u obrazloženju naveo kako se odlučio na taj potez jer ne razumije odluke stranke, ističe Jutarnji list.

“Nastavno na jučerašnje odluke Sabora stranke, i budući da kao predsjednik TO HDZ-a Jarun, među ostalim, moram komunicirati s građanima i s članstvom, te pojašnjavati i obrazlagati odluke stranke, trenutačno se nalazim u poziciji da neke odluke stranke ne mogu obrazložiti ni sebi, a time ne bih mogao ni članovima, ni građanima. Smatram da time više nisam u mogućnosti obavljati funkciju predsjednika TO HDZ-a Jarun, te sam predsjedniku OGČ Trešnjevka jug podnio ostavku na mjesto predsjednika” – tekst je poruke koju je Galić, doznajemo, uputio članovima.

To je, kako su neslužbeno rekli HDZ-ovci, bila reakcija na novu HDZ-ovu Programsku deklaraciju, koja očito nije dobro odjeknula među dijelom članstva. Naime, sporan im je dio iz programa koji kaže kako HDZ smatra obitelj temeljnom jedinicom društva, ali da pritom poštuju “sve zajednice obiteljskog života koje se temelje na međusobnoj ljubavi i brizi”.

Iz HDZ-a su naknadno kazali kako je Galić u međuvremenu povukao ostavku jer se s njim u stranci razgovaralo te da mu je objašnjeno što znači ta rečenica iz programa. Kažu kako on ostaje šef TO HDZ Jarun, a danas na obljetnici neće biti zato što je otputovao na ranije dogovoreni put.

Teks koji je izišao u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Neslužbeno doznajemo da je vrha HDZ-a izvršio “drugarski pritisak” na Galića koji je ostavku, kako vidimo, na kraju i povukao. Plenković očito nije želio da mu jedna takva ostavka pokvari proslavu 23. godišnjice osnivanja Hrvatske demokratske zajednice koja se tradicionalno organizira na Jarunu.

Zanimljivo je da je u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista izišao članak u kojem se ističe da je Galić dao ostavku i da je trebao biti domaćin proslave na Jarunu.

Naš sugovornik iz HDZ-a ističe da je nakon članaka “radio Milić” i da je ne internetskim stranicama izišao novi članak u kojem se ističe da je Galić podnio ostavku.

Na slici: Mario Kapulica i Andrej Plenković na prošlogodišnjoj proslavi godišnjice osnivanja HDZ-a

Foto: Hina