Umirovljeni Vajta. Žena mu radi u Njemačkoj, a on s mirovinom od 1500 kuna preživljava u Puli

Umirovljeni Vajta. Žena mu radi u Njemačkoj, a on s mirovinom od 1500 kuna preživljava u Puli

Glazbenik Seid Memić Vajta, proslavljen megahitovima “Lejla”, “Zlatna ribica”, “Život je maskenbal”, “Prevari me srce moje”, “Azra” godinama se rijetko pojavljuje u javnosti.

Kako piše Dnevni avaz, danas 72-godišnji glazbenik umirovljeničke dane provodi u Puli, gdje ima stan, prenosi Slobodna Dalmacija.

Premda je bio estradna zvijezda bivše države, Vajta danas živi umirovljeničkim životom s penzijom od 380 KM, odnosno 1500 kuna, dijeleći sudbinu brojnih ljudi koji se moraju snalaziti s tako niskim primanjima. Još ga nešto “spašava” dio njemačke mirovine, jer je član Udruženja glazbenika Njemačke.

Vajtina supruga Vojka još se nije umirovila, radi i stječe za egzistenciju u Hamburgu. Vajta je ondje redovito posjećuje, a dolazi često i u Sarajevo, piše Dnevni avaz.

Vajta je u mirovinu otišao kao slobodni umjetnik s 45 godina staža i 65 godina života. 

Legendarni Vajta bio je jedan od najpopularnijih glazbenika bivše Jugoslavije, glazbenu karijeru započeo je kao član “Teške industrije”.

Od 1977. godine bio je član skupine “Zmaj od Bosne”, odakle kreće u samostalnu karijeru.

Pjesmom “Lejla” predstavljao je 1981. Jugoslaviju na Eurosongu te osvojio 15. mjesto. “Lejla” je bila i ostala veliki hit, koji mu je  obilježio karijeru, baš kao i “Zlatna ribica”, koju je izveo na Splitskom festivalu, čija ga je publika jako voljela.

Godine 2009. tv gledatelji su ga mogli pratiti u popularnom hrvatskom reality showu “Farma”.

Foto: Wikipedia