Umro je Ante Baković: Izgubio je bitku s teškom bolešću

Umro je Ante Baković: Izgubio je bitku s teškom bolešću

Preminuo je Ante Baković, potvrdili su iz Hrvatskog odbojkaškog saveza u kojem je Baković obnašao dužnost predsjednika.

“U Zagrebu je, nakon borbe s teškom bolešću, na blagdan Sveta tri kralja, preminuo Ante Baković, predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza. Nakon nebrojeno mnogo pobjeda, sustigao ga je kobni poraz… Za ovog Hercegovca porijeklom iz Tomislavgrada nije bilo izgubljene bitke – do sada. Bolest je jednostavno bila jača…

Odbojkaški svijet pamtit će ga kao preporoditelja hrvatske odbojke, jer nakon što je u travnju 2017. godine zasjeo na čelo tada problematičnog Saveza u velikim financijskim dugovima krenula je renesansa naše odbojke.

Ante Baković bio je ugledni gospodarstvenik, višestruko odlikovani časnik Domovinskog rata, neumorni sportski djelatnik i zaljubljenik u odbojku. Rođen je 14. svibnja 1967. godine u Tomislavgradu, gdje je završio osnovnu i srednju školu, a 1991. Godine diplomirao na Fakultetu prometnih znanosti u Zagrebu. Sudionik je Domovinskog rata 1991. – 1995., odlikovan Spomenicom Domovinskog rata, i Spomenicom Domovinske zahvalnosti te Redom hrvatskog trolista i Redom hrvatskog pletera. Ukazom Predsjednika Tuđmana dobiva čin Bojnika HV.

Svoju veliku sportsku karijeru započeo je 1993. godine kao predsjednik HAOK Mladost, au odbojci je ostao do posljednjeg trenutka. Odbojka je bila, uz obitelj koju je neizmjerno volio, njegov život.”, stoji u objavi Hrvatskog odbojkaškog saveza, javljaju 24sata.

Ante Baković je bio član Zajednice utemeljitelja HDZ-a “Dr. Franjo Tuđman” Grada Zagreba.

Foto: Hina