Umro novinar Miroslav Zadro: Bio je poseban, svoj, duhovit i bistar

Umro novinar Miroslav Zadro: Bio je poseban, svoj, duhovit i bistar

U pedeset trećoj godini života nakon kratke i teške bolesti umro je bivši dugogodišnji novinar i urednik u informativnom programu Hrvatskoga radija Miroslav Zadro. Na Hrvatskom radiju proveo je najveći dio svoje karijere, gdje je vodio i uređivao emisije “Puls javnosti”, “Intervju tjedna” te kontakt-program “U mreži prvoga”.

Zadro je nakon srednje škole upisao komparativnu književnost na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, a poslije odsluženja vojnog roka, godinu je dana putovao po svijetu, da bi se po povratku prebacio na studij novinarstva na Fakultetu političkih znanosti. U novinarskom smislu velik utjecaj na njega imali su prilozi Gorana Milića u nekadašnjoj emisiji “Od našeg dopisnika”. Zadro je bio komunikativna i otvorena osoba s vrlo izraženim osjećajem za novinarstvo.

Osim u privatnom životu, duhovit i ležeran stil Miroslav Zadro nastojao je unijeti i u svoje radijske emisije za koje je govorio da su katkad na granici stila Montyja Pythona, a nisu lišene ni političke filozofije. Kritičar Novog lista Siniša Pavić usporedio je Zadru s legendarnim Daveom Alenom koji “prosipa sentence i mudrolije s visoka, ali lovi crvenu lampice po studiju, a ako je ulovi, imat će šanse”. Tijekom svoje novinarske karijere Miroslav Zadro bio je i član Hrvatskog novinarskog društva.

Petar Štefanić oprosto se od kolegre i prijatelja biranim riječima.

“Umro je moj prijatelj Miroslav Zadro. Bio je poseban, svoj, duhovit i bistar. Nije bio za ovo vrijeme konfekcije, fejka i lažnjaštva. Zato neće ni dobiti velike laude iako je i za posao kojim se bavio bio veliki talent, kojeg je krivo kanalizirao. Ne bi njemu to falilo. Koliko god je i radio krivo neke stvari, nije nikog optuživao za to. Imao je nešto nesalomljivo u sebi. Djeci, njegovim sokolovima ,kako ih je zvao, sućut, kao i bivšoj supruzi Koraljci. Miro, falit će svaka kava ili piva kojom smo zalili našu spiku o svemu”, napisoa je Petar Štefanić.