Umro poznati novinar HRT-a Jozo Kapović: Imao je 72 godine

Umro poznati novinar HRT-a Jozo Kapović: Imao je 72 godine

Nakon kratke i teške bolesti napustio nas je dragi kolega Jozo Kapović. Bio je dugogodišnji novinar, voditelj i urednik brojnih emisija Hrvatske televizije, poput “Brisanog prostora”, “Prizme”, “Hrvatske uživo” te središnjeg “Dnevnika”, javlja HRT.

Jozo Kapović ostat će upamćen i kao izvjestitelj iz Hrvatskog sabora.

“Jozo Kapović rođen je 21. veljače 1951. u Prapatnicama kraj Vrgorca u obitelji Mirka i Ive Kapović kao najstarije dijete u obitelji s još dvojicom braće i dvije sestre, gdje je i proveo prvih 18 godina života. Nakon osnovnoga i srednjega školovanja u Prapatnicama i Vrgorcu, 1969. odlazi u Zagreb na studij jugoslavistike (danas: kroatistike) i sociologije na Filozofskom fakultetu.

Nakon završetka studija godinu dana radi u Zagrebu kao srednjoškolski profesor hrvatskoga 1979-80, a od 1981. počinje raditi na Radio Samoboru i Samoborskim novinama kao novinar i poslije glavni urednik. Početkom 1990-ih počinje raditi za Hrvatsku (radio)televiziju kao vanjski suradnik, a od 1994. i kao stalno zaposleni novinar i poslije urednik, gdje je 2016. dočekao mirovinu. Radio je u manjinskom programu (urednik emisije Prizma), više godina bio izvjestitelj iz Hrvatskoga sabora, a na kraju je s Goranom Milićem bio suurednik emisije Brisani prostor. Iza njega su ostali žena i dvojica sinova te troje unučadi. Bio je veliki zaljubljenik u svoje rodne Prapatnice i Vrgorsku krajinu u koje se redovno vraćao čitavoga života. Preminuo je jučer, 11. kolovoza u Zagrebu, gdje će biti i pokopan. Izražavamo sućut obitelji, rodbini, prijateljima i poštovateljima pokojnog Joze. Počivao u miru”, pišu Vrgorske novine na svojoj Facebook stranici.

Od kolege Joze Kapovića oprostio se i Goran Milić.

“Zbogom dragiJozo,od Matana Nogala i njegova brata Pile, od Makonda iBoraje, do “Brisanog prostora” i kuma Ždere, bilo je posla, smijeha i ponečega za pamćenje. Laka ti bila zemlja, kolega Jozo Kapoviću”, ističe Goran Milić.

Ivana Petrović je istaknula da je Kapović bio mentor mladim novinarima.

“Rastužila me ova vijest. Odlazi “stara garda “, ljudi koji su bili i mentori i pajdaši.. .Zbogom dragi Jozo. Počivaj u miru Božjem”, zaključuje Ivana Petrović.

Foto: HRT